10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Batman Valisi Arslan: İlkeli ve tarafsız tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum


BATMAN (A.A) - Batman Valisi Yılmaz Arslan, ilkeli ve tarafsız tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
     Vali Arslan, hızla gelişen kitle iletişim araçları ile etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşlarının, bilgi edinme özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynadığını belirterek, doğru bilgilendirilmiş bir toplum için basının güvenilirliği ve tarafsızlığının da büyük önem taşıdığını belirtti.
     Kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle toplumu aydınlatma görevi yapan gazetecilerin çok önemli ve bir o kadar da fedakarlık isteyen bir mesleği temsil ettiklerini ifade eden Vali Arslan, hayatın her alanında yaşanan olumlu ve olumsuz gelişmelerin, sevincin, acının ve daha birçok olayın ilk tanığı olan gazetecilerin, işlerini yaparken insanlığı aydınlatma adına bir çok kez hayatlarını riske attıklarını vurguladı.
     Arslan, şunları kaydetti:
     Görevlerini basın ahlak kuralları çerçevesinde ve zor koşullar altında yapmaya çalışan basın mensuplarının, toplumun birçok kesiminin sorununa tercümanlık yaparken ümidimiz kendilerinin de hak ettikleri sosyal ve ekonomik haklara tam anlamıyla kavuşmalarıdır. Batman çok eski bir ilimiz olmadığı halde sahip olduğu diğer dinamikler gibi basınıyla da adından güçlü bir şekilde söz ettirmektedir. Batmanda görev yapan gazetecilerin sorumluluk bilinciyle yürüttükleri çalışma hayatının, ilimizin her alanda başarıya ulaşmasında önemli rol oynadığı bir gerçektir. Bu çerçevede, her zaman için doğrunun peşinde koşan, basın ahlak ilkelerine bağlı, kamu yararını her şeyin üstünde tutan, ilkeli ve tarafsız tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER