10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları -Olimpiyatların Eskişehir etkinliği Atatürk Stadyumunda sağanak yağışa rağmen büyük katılımla yapıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 10uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Eskişehir etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.
     Eskişehir Atatürk Stadında İnsanlık el ele, bayram o bayram olur sloganıyla düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Gecede, 25 ülkeden 65 öğrenci, sağanak yağışa rağmen tribünleri dolduran yaklaşık 20 bin kişiye Türkçe şiirler okudu, şarkılar söyledi, folklor gösterileri sundu.
     Gürcistandan gelen Leila Kurbanovanın okuduğu Mehmet Akif Ersoyun Karanlık şiiri büyük alkış topladı.
     Programa, Eskişehir Vali Vekili Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
     Sponsor firmalara plaketlerinin verilmesi, havai fişek gösterisi ile devam eden program, öğrencilerin ve katılımcıların Yeni Dünya adlı şarkıyı seslendirmesiyle sona erdi.
     (SİN-OZN-DA-MRS)
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER