10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Hatay etkinliği

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Hatay etkinliği -Adalet Bakanı Ergin: Dünyanın birçok köşesinde gözyaşı, kan akarken buradan İskenderundan Anıt Meydanından bu çocuklarımız dünyaya insanlık dersi verdiler (Foto


HATAY (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Hatay etkinliğinde, Dünyanın birçok köşesinde gözyaşı, kan akarken buradan İskenderundan Anıt Meydanından bu çocuklarımız dünyaya insanlık dersi verdiler dedi.
     Türkçe Olimpiyatları kapsamında İskenderun ilçesinde yapılan etkinlikler ilgi gördü. 18 ülkedeki Türk okullarında öğrenim gören öğrencilerin sahne aldığı etkinliği izlemek isteyenler, Atatürk Anıt Meydanını doldurdu. Yoğun ilgi nedeniyle alana giremeyen çok sayıda kişi de etkinliği yollardan ve binaların balkonlarından izlemek zorunda kaldı.
     Adalet Bakanı Ergin, etkinlikte yaptığı konuşmada, muhteşem bir şölene tanıklık ettiklerini ve öğrencilerin unutulmaz bir ziyafet sunduklarını söyledi.
     Etkinlikte, sevginin dilini, barışın, hoşgörünün dilini izleme imkanı bulduklarını belirten Ergin şöyle konuştu:
     Bizlere ne mutlu ki bu ziyafetten hissedar olduk. Bu akşam burada sevginin dilini barışın hoşgörünün dilini, izleme imkanı bulduk. Dünyanın birçok köşesinde gözyaşı, kan akarken buradan İskenderundan Anıt Meydanından bu çocuklarımız dünyaya insanlık dersi verdiler. Buradan barış, dostluk dersi verdiler ve bu akşam yapmış oldukları bu hizmetle gerçekten gönüllerimize taht kurdular, bizleri mest ettiler. Bosna Hersekten Melisa Gönüller yapmaya geldik demişti. Evet Melisa, bu akşam gönüller yaptınız, Hataydan katılan on binlerin gönlünü yaptınız. Televizyonda ekranı başında bizleri izleyenlerin gönüllerini yaptınız. Ağzınıza, yüreklerinize sağlık. Hoş geldiniz, safalar getirdiniz.
     Etkinlik sonunda Bakan Ergin, organizasyona katkıda bulunan kurum, kuruluş temsilcileriyle iş adamlarına teşekkür plaketi verdi.
    
     Muhabir: Salim Taş/Abdulgafur Kılıç/Ali Güreli
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Hatay etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER