12 Dev Adam Basketbol Okulları açıldı

12 Dev Adam Basketbol Okulları açıldı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda 12 Dev Adam Basketbol Okulunun açılışı yapıldı.
     Türkiye Basketbol Federasyonu 12 Dev Adam Spor Okulları sorumlusu Samet Şenbayrak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Basketbol Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği 12 Dev Adam Basketbol Okullarının Atatürk Spor Salonundaki açılışında yaptığı konuşmada, 2001 yılında Türkiyede düzenlenen 32. Avrupa Basketbol Şampiyonasında elde edilen başarının ardından, 12 Dev Adam markasının oluştuğunu hatırlattı.
     Şenbayrak, bugün 70 ilde faaliyetleri sürdürdüklerini aktararak, Vanda 2004 yılında yaptığımız çalışmalarda, sizin gibi minik bir basketbol adayıyken yetişmesinde önemli katkılar sağladığımız Enes Kanter, 2010 yılında NBAe seçildi. Düşünün sizin gibi aynı sıralarda yer alan sporcu, bugün Türkiyeyi temsilen NBAde basketbol hayatına devam ediyor. Buna benzer,Türkiyedeki basketbol liglerinde mücadele eden birçok sporcumuz var diye konuştu.
     Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık da Türkiyede spor faaliyetlerinde çok ciddi gelişmelerin meydana geldiğini söyledi.
     Akbıyık, ilde hentbolda yakalanan başarının basketbolda da olması gerektiğini ifade ederek, önemli sporcuların yetişmesinde açılışın vesile olmasını diledi.
     Açılışa, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Kastamonu Gençlik ve Spor Şube Müdürü Adem Keloğlu, basketbol yorumcusu İsmet Badem ve çok sayıda öğrenci katıldı.
    
     Muhabir: Özkan Beyer
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 12 Dev Adam Basketbol Okulları açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER