12 Eylül Askeri Darbesinin yıl dönümü

12 Eylül Askeri Darbesinin yıl dönümü -AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel: -Bir ülkeye ve o ülkenin insanlarına yapılacak en büyük kötülük darbedir


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Bir ülkeye ve o ülkenin insanlarına yapılacak en büyük kötülük darbedir dedi.
     Karayel, 12 Eylül Askeri Darbesinin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet tarihinin en karanlık dönemlerinden birinin 12 Eylül dönemi olduğunu belirterek, o yıllarda yaşanan acıların hala hafızalardaki tazeliğini koruduğunu kaydetti.
     Türkiye-nin bilinçli bir biçimde iç çatışma ortamına sokularak, darbe ortamına sürüklendiğini ifade eden Karayel, şunları kaydetti:
     5 bin insanımızın yaşamını kaybettiği, 650 bin kişinin gözaltına alınıp, 200 binden fazla kişinin yargılandığı, 500 kişiye idam cezası verildiği, 50 gencimizin asıldığı, TBMM-nin kapatılarak, anayasanın ortadan kaldırıldığı, karanlık bir dönemden bahsediyoruz. Ne yazık ki bu darbenin izleri, 30 yıl boyunca silinemedi. 12 Eylül 2010 yılındaki referandumla birlikte Anayasa değişikliği yapıldı ve Türkiye ileri demokrasiye doğru önemli bir adım atmış oldu. O günlerde darbeleri soruşturamayacağımızı, darbecileri yargı karşısına çıkaramayacağımızı iddia edenler, bugün utanmaktadırlar. Hem bağımsız Türk yargısı hem de Meclis araştırma komisyonumuz, bu karanlık dönemlerin aydınlatılması ve bir daha asla darbelerin yaşanmaması için üzerine düşeni yapmaktadır. Ülkemizde hiç kimse artık bu tür karanlık hesaplar yapamayacaktır.
     Karayel, TBMM-nin darbelerle ilgili araştırmalarını tamamlaması ve sivil anayasanın hayata geçirilmesiyle demokrasinin tam manasıyla işlemeye başlayacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mesut İnce
<< Önceki Haber 12 Eylül Askeri Darbesinin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER