12. Alanya Tarih ve Kültür Sempozyumu

12. Alanya Tarih ve Kültür Sempozyumu -Alanya Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen sempozyumdaki sunumlar kitap haline getirilecek


ANTALYA (A.A) - Alanya 12. Tarih ve Kültür Sempozyumu başladı.
     Alanya Kültür Merkezindeki sempozyumun açılışında konuşan Alanya Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (ALSAV) Başkanı Faruk Koçak, 12 yıldır yapılan sempozyumlardaki tüm konuşmaların kitap haline getirildiğini kaydetti. Belediye Başkan Vekili Kemal Dere, bir yerin sağlıklı gelişmesi için tarih ve kültürünün iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi.
     Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Doğay Arınçın başkanlığını yaptığı ilk oturumda, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Oral, Alanyadaki Karamanlı Yadigarı, aynı fakülteden öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Güçlü, Cumhuriyetin 15. Yılında Alanya Kazası, ALSAV Başkanı Faruk Koçak, Alaiyeli Arslan Paşa ve Ahfadı, Araştırmacı Fahri Yiğit, Alanyaya Yerleşen Cikcilli ve Çıplaklı Aşiretlerinin Zamanla Değişen Gerçek İsimleri ve Derici Aşireti konulu sunumlar yaptı.
     Oturumun ardından AA muhabirine açıklama yapan Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, sempozyuma bu yıl ilk defa katıldığını ve büyük heyecan duyduğunu dile getirdi. Arınç, Bu sempozyumlarda çok heyecan verici konular tartışılıyor. Ben Başkana şunu önerdim: Tebliğ sunan arkadaşlardan başka katılımcıların görüşleri de kayda alınsın diye. Onlar da kayda alınırsa Alanyanın tarih ve kültürüne büyük bir hizmet verecektir dedi.
     Sempozyumla ilgili önceki yayınları inceleme fırsatını yeni bulacağını dile getiren Arınç, Bunların inşallah gelecekte Alanyanın tarih ve kültürüne hizmet edeceğini umuyorum. Gönül arzu eder ki daha fazla katılım olsun ve Türkiye çapında bu sempozyum, daha olgunlaşmış olarak devam etsin diye konuştu.
     Sempozyum pazar günü sona erecek.
     (FAL-GÜÇ)
<< Önceki Haber 12. Alanya Tarih ve Kültür Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER