12. Mersin Uluslararası Müzik

12. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 10 Mayısta başlayacak


MERSİN (A.A) - Bu yıl 12ncisi düzenlenecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 10 Mayısta başlayacak.
     Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, HiltonSA Otelde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, müziğin evrensel bir etkinlik olduğunu ve insanların müzik dinlerken kendinden bir şeyler bulduğunu ifade etti.
     Festivalin, Mersini müzikle tanımladığını belirten Güzeloğlu, Bu tür etkinliklerde hedef, o kentin tüm kesimlerini bir araya getirmek ve kaynaştırmaktır. Bu festival de bunun için önemli bir unsur. Ayrıca, Mersinin tarihi ve kültürel zenginlikleri de bu tür etkinliklerle daha çok ortaya çıkacaktır diye konuştu.
     Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı da, geçen yılki festivalin bütçesinin 904 bin lira olduğunu, bu bütçenin yüzde 73ünün kamu kurumları, yüzde 27lik kısmının da sponsorların desteğiyle sağlandığını söyledi.
     355e yakın yerli ve yabancı sanatçının yer alacağı festivalde konser, resital, gösteri ve konferansların yer alacağı 10 ücretli, 3 ücretsiz etkinlik düzenlenecek.
     Bilkent Senfoni Orkestrasının 10 Mayısta Mersin Kültür Merkezinde vereceği gala konseriyle açılacak festival, 22 Mayısta Los Vivancos Grubunun flamenko gösterisiyle son bulacak.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 12. Mersin Uluslararası Müzik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER