123 kişilik işçi alımı için 1239

123 kişilik işçi alımı için 1239 başvuru yapıldı -Erdemli ilçesinde İş-Kur tarafından kurum ve kuruluşlara yerleştirilecek işçiler için noter huzurunda kura çekildi


MERSİN (A.A) - Erdemli ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu ve Erdemli Huzurevinde 9 ay süreyle istihdam edilecek 123 işçi için noter huzurunda kura çekildi.
     Erdemli Lisesi spor salonunda gerçekleştirilen kura çekimine bin 239 başvuru yapıldı.
     İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Tuncer Arslan, başvuruları alırken kargaşaya meydan vermemek için spor salonunu tercih ettiklerini söyledi.
     Erdemlideki kamu kurum ve kuruluşlarında geçici olarak görevlendirilecek işçilerin alımı için 123 kişilik kadroya, bin 239 kişinin başvurduğunu bildiren Arslan, il genelinde İş-Kur tarafından 9 aylık geçici süreyle 2 bin işçi alınacağını ve bunların 123ünün Erdemlide görev yapacağını kaydetti.
     Arslan, müracaat fazla olduğu için noter huzurunda kura çekilişi gerçekleştirdiklerini belirterek, Kimseye haksızlık olmaması için salonda herkesin önünde kura çektik ve yedekleriyle birlikte çalışacak olanları belirledik dedi.
     Kurada adı çıkan vatandaşlar, geçici de olsa iş buldukları için sevindiklerini belirtirken, kura da adı çıkmayan bazı adaylar ise işsizlikten yakınarak tepki gösterdi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 123 kişilik işçi alımı için 1239 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER