13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali

13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali -Festival, ünlü piyanist Fazıl Sayın Mezopotamya isimli senfonisi ile başladı


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, ünlü piyanist Fazıl Sayın Mezopotamya adlı senfonisi ile başladı.
     Bu yıl Şehirde müzik var sloganıyla düzenlenen festivalin Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonundaki konser öncesinde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, festivalin kentin en önemli kültürel etkinliklerinden olduğunu söyledi. Festivalin bu yıl daha fazla halkla buluşacağını ifade eden Akaydın, festivalin sanat yönetmeni Fazıl Saya desteğinden ötürü teşekkür etti.
     Festivalin açılış konserinde, Fazıl Sayın Bugüne kadar yazdığım en iyi eser dediği Mezopotamya adlı ikinci senfonisi seslendirildi. 130 kişilik dev bir orkestra için kurgulanan senfonide Borusan Filarmoni Orkestranı Şef Gürer Aykal yönetti.
     Eserde solist Garolina Eyck ise Theremin isimli elektronik çalgısı ile Mezopotamyadaki bir meleği canlandırdı. Baş blok flütü ile Çağatay Akyol ve bas flütü ile de Bülent Evcil orkestraya eşlik etti.
     Ovada iki çocuk, Dicle, Ölüm kültürü üzerine, Melodram, Ay, Güneş, Kurşun, Fırat, Savaş üzerine, Mezopotamya türküsü adlı 10 bölümden oluşan eserde Fazıl Say ve orkestra, performanslarıyla dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.
     Konser sonunda Antalyalı sanatseverler sanatçıları ayakta alkışladı.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Ogün Duru
<< Önceki Haber 13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER