13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali

13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali -Festival kapsamında Gidon Kremer Trio sahne aldı


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 13üncüsünü düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivalinde Gidon Kremer Trio sanatseverlerle buluştu.
     Dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları Antalyada buluşturan, Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali sona yaklaşırken, festivalin son konuklarından biri de Gidon Kremer Trio oldu.
     Letonyalı ünlü keman sanatçısı Gidon Kremer, Khatia Buniatishvili (piyano) ve Giedre Dirvanauskaiteden (viyolonsel) oluşan grup farklı tarzları ve yorumlarıyla beğeni topladı. Konserin ardından Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Filiz ve AKSAV Başkan Vekili Arif Bulut sanatçıları tebrik ederek, plaket takdim etti.
     Gidon Kremer, yaptığı açıklamada, gecede çaldığı bin 641 yapımı Nicola Amati kemanı ile izleyiciyle buluştuğunu belirterek, seyircinin ilgisinden dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi.
     Konserin ilk parçası Gidon Kremerin geçen yıl kaybettiği annesi Marianne Kremerin anısına yazılan ve Kovacs Tickmayerin Monteverdinin aynı isimli aryasından uyarladığı Lasciatemi Morire oldu. Ardından C. Frankın 1. Piyanolu Üçlü Op. 1, Fa Diyez Minör eseri seslendirildi. Trionun gecede çaldığı son parça ise P.İ. Çaykovskinin Piyanolu Üçlü Op. 50 La Minör eseri oldu.
    
     -Festival Moskova Virtüözleri konseri ile sona erecek-
    
     Sanat yönetmenliğini Fazıl Sayın yaptığı festival, festivalin daimi orkestrası Moskova Virtüözleri konseri ile sona erecek. Festivalin kapanış gecesinde şef Vladimir Spivakov yönetimindeki Moskova Virtüözlerine solist olarak Philipp Kopachevsky (piyano), Julia Schasnovich (flüt), Dmirtry Prokofiev (viyolonsel) ve Matvey Sherling (saksafon) eşlik edecek. Her gecesiyle izleyiciye ayrı bir tat sunan festivalin kapanış konseri 8 Aralık Cumartesi günü saat 20.00de Antalya Kültür Merkezinde gerçekleşecek.
     Festival, 13üncü yılında sahnedeki konserlerin yanı sıra halk konserleri ve öğrenciler ile sanatçıları bir araya getiren atölye çalışmaları ile de izleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER