14üncü Balkan Yürüyüş Şampiyonası

14üncü Balkan Yürüyüş Şampiyonası -Ayvalıkta yarın gerçekleştirilecek şampiyona için kortej yürüyüşü ile seremoni yapıldı


BALIKESİR (A.A) - Ayvalık ilçesinde yarın yapılacak "14üncü Balkan Yürüyüş Şampiyonası" öncesi kortej yürüyüşüyle seremoni gerçekleştirildi.
     Ayvalık 06 mevkisinde toplanan Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Sırbistandan yaklaşık 75 sporcu ile protokol mensupları, Ayvalık Belediye Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde Hürriyet Caddesinden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
     Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından burada düzenlenen seremonide yaptığı konuşmada, atletizmde altyapının daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
     Uluslararası spor yarışmalarının, kültür paylaşımı ve dostluklara vesile olduğunu belirten Turhan, "Bu organizasyonla ülkemizin en güzel yörelerinden biri olan Ayvalıkı tanıtma fırsatı buluyoruz" dedi.
     Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi de son yıllarda Türk atletizminin önemli aşamalar kaydettiğini anlattı.
     Uluslararası arenadaki başarılarını, Avrupa ve olimpiyat şampiyonluklarıyla taçlandıran Türk atletlerin herhangi bir şampiyonada madalyaları toplamasının bir sürpriz değil, doğal bir sonuç olduğunu dile getiren Terzi, şöyle konuştu:
     "Daha da sevindirici olan, sadece belli birkaç branşta değil, atletizmin tüm branşlarında madalyalar alabilen atletlerimiz bulunmasıdır. Türkiye Atletizm Federasyonu olarak bu yıl Balkan ülkelerinin 4 organizasyonunu yapıyoruz. Bunlardan biri, Balkan Yürüyüş Şampiyonası. Bu şampiyonada, Ayvalıktan sporcuların çokluğu önemli. Uluslararası başarılar almaları çok önemli."
     Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise yürüyüş sporunun, atletizmin temel branşlarından biri olduğunu ve yarın başlayacak şampiyona sayesinde spor, dostluk ve kültürlerin paylaşılacağını ifade etti.
     Seremoni, ilkokul öğrencilerinin halk oyunu gösterisiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Volkan Bayraktar
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 14üncü Balkan Yürüyüş Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER