14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci: Sağlık çalışanları artık kendi hayatları ve sağlıklarından endişe etmeden hizmet vermek istemektedir


ZONGULDAK (A.A) - Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık çalışanları artık kendi hayatlarından ve sağlıklarından endişe etmeden hizmet vermek istemektedir dedi.
     Kahveci, Zonguldakta 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, kamuda 585 bin 788 taşeron işçinin görev yaptığını, sağlıkta ise bu sayının 120 bine ulaştığını söyledi.
     Kamu ve özel sektörde görev yapan 460 bin sağlık çalışanı açısından Tıp Bayramının hayal olarak kaldığını savunan Kahveci, Türkiyede sağlık çalışanlarına şiddet hız kesmeden devam etmektedir. 7 aylık hamile doktora bile şiddet uygulanarak iş iyice çığırından çıkmıştır. Caydırıcı ve etkin önlemler ne yazık ki halen alınmamıştır. Sağlık çalışanları artık kendi hayatlarından ve sağlıklarından endişe etmeden hizmet vermek istemektedir diye konuştu.
     Kahveci, doktorların emekli olduklarında gelirlerinin yüzde 75ini, ebe, hemşire ve sağlık memurlarının da yüzde 50sine yakınını kaybettiğini dile getirerek, 14 Mart, ülkemizde görev yapan sağlık çalışanları için bayram olması isteniyorsa bir an önce sorunları çözücü çalışmalara imza atılmalıdır ifadesini kullandı.
     İş güvencesinin, kendileri için kırmızı çizgi olduğunu belirten Kahveci, iş güvencesinin kaybedileceği bir uygulamayı grev nedeni olarak kabul edeceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER