14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir: -Hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza yönelik saldırılar var. Bu saldırılar hastalara hizmet verme aşkımızı kısıtlayamaz


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların, hastalara hizmet verme azmini azaltmayacağını söyledi.
     14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla SAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen programda, akademik kariyer yükselten öğretim üyelerine cüppe giydirildi.
     SAÜ Devlet Konservatuarının verdiği konserle devam eden programda, tıp fakültesi öğrencilerine ücretsiz steteskop dağıtıldı.
     Programda konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akdemir, fakültelerinin yeni açıldığını ve ikinci kez bu bayramı kutladıklarını anımsattı.
     Doktorlara ve sağlık çalışanlarına bayramın yapıldığı tek ülke Türkiye diyen Akdemir, Başka bir ülke var mı bilmem ama bu uygulama ilk olarak ülkemizde başladı. Türkiyede tıp bayramı, 14 Mart 1817de modern tıp eğitiminin başlaması olarak kabul edilir. İlk bayram kutlaması da 1917 yılında İstanbulda işgalci kuvvetlere karşı yapılmıştır ifadelerini kulandı.
     Akdemir, sözlerini şöyle tamamladı:
     Artık Türk hekimleri dünya genelinde tanınıyor. Çok önemli organ nakillerini Türkiyede yaptık. Üniversite hastanelerinde de çok önemli ameliyatlar yapılıyor. Ülkemizdeki tıp hizmetleri arttıkça yurt dışına giden hasta sayımız da azalacaktır.
     Tüm doktorlarımız, hiç düşünmeden görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Ancak bu konudaki sorunları da elbette dile getireceğiz. Hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza yapılan saldırılar var. Ama bu saldırılar hastalara hizmet verme aşkımızı kısıtlayamaz.
    
     Muhabir: Salih Eren - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER