14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü -Söke Ziraat Odası Başkanı Kocabaş: -"Dünya üzerinde milyonlarca insanın açlıkla mücadele ettiği, küresel ısınmaya bağlı kuraklık, iklim değişiklikleri göz önünde bulundurulduğunda çiftçinin emeğine ne ka


AYDIN (A.A) - Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, "Dünya üzerinde milyonlarca insanın açlıkla mücadele ettiği, küresel ısınmaya bağlı kuraklık, iklim değişiklikleri göz önünde bulundurulduğunda çiftçinin emeğine ne kadar muhtaç olduğumuz ortadadır" dedi.
     Kemal Kocabaş, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, tarıma desteğin iyi niyetli ancak yetersiz olduğunu savundu.
     Tarımın, ekonomik ve sosyal nitelikleri nedeniyle vazgeçilmez bir sektör olduğunu belirten Kocabaş, şunları kaydetti:
     "İnsanlığın hayatını sürdürülebilmesi için olmazsa olmazların başında gelen bu sektör, bugün sadece gelişmekte olan değil, gelişmiş ülkelerin de öncelikli gündemlerini oluşturmaktadır. Dünya üzerinde milyonlarca insanın açlıkla mücadele ettiği, küresel ısınmaya bağlı kuraklık, iklim değişiklikleri göz önünde bulundurulduğunda çiftçinin emeğine ne kadar muhtaç olduğumuz ortadadır."
     Gerek istihdam, gerek beslenme ihtiyacının karşılanması, gerekse de sanayiye ham madde temin etmesi bakımından her dönemde tarıma destek verilmeye çalışıldığını ifade eden Kocabaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     "Günümüzde hükümetimizin tarıma desteği iyi niyetli ancak bu iyi niyet sorunlarımızı çözmeye yetmiyor. Yüksek girdi fiyatları (mazot, gübre, zirai ilaç), hayvancılıkta yem fiyatlarının yükselmesi, süt fiyatlarının düşük olması belimizi bükmeye devam ediyor."
    
     Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu / Suat Deniz
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER