14. Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı

14. Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı -Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: -Ülkemiz 2023lerde, 2071lerde şayet dünyada söz sahibi olacaksa, katma değer üreten, marka üretebilecek alanların en başında yine tıp sektörü


GAZİANTEP (A.A) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ülkemiz 2023lerde, 2071lerde şayet dünyada söz sahibi olacaksa, katma değer üreten, marka üretebilecek alanların en başında yine tıp sektörü belki en stratejik alanlarımızdan biri olacaktır dedi.
     Bakan Müezzinoğlu, Üniversite Hastaneler Birliği Derneğince Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumunda düzenlenen toplantının açılışında, devraldığı bakanlık görevi ile önemli bir sorumluluğu üstlendiklerini söyledi.
     Sağlıkta Dönüşüm Projesi ile sağlık hizmetlerinde gelinen noktada sorunların yüzde 80 oranında çözüldüğüne işaret eden Müezzinoğlu, bu konuda destek verenlere teşekkür ederek, İnşallah geride kalan yüzde 20nin yüzde 10unu da çözmeyi Rabbim bana nasip etsin. Hep birlikte nasip olur inşallah. Kul sıkışmadan Hızır yetişmezmiş. İnşallah biz de sıkışılan konuların Hızırı olabiliriz diye konuştu.
     Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sağlık hizmetlerini en ideal şekilde sunmanın gayreti içinde olacaklarını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
     Üniversite hastaneleri ve tıp fakültelerinin, bana göre bizim sorumluluğumuzun da ötesinde bir sorumluluğu var. Yani bugün Türkiyede dünyaya örnek olarak sunabileceğimiz bir sağlık hizmeti projesi gerçekleştirdiysek, bunun dinamosu hekimlerimiz, uzmanlarımız ve bu alanda bizi yetiştiren üniversitelerimizdir.
     Üniversitelerimizin, tıp fakültelerimizin bu alanda geleceğe, hele hele Türkiyeyi önümüzdeki 2023 ve 2071 projeksiyonlarında dünya çapında söz sahibi olmak için yolculuk yapacaksak, burada tıp fakültelerimizin araştırma-geliştirme ve sorumluklularının çok daha dinamik bir şekilde devam etmesi asla vazgeçmemiz ve ihmal etmememiz gereken konudur.
     Müezzinoğlu, hekimliğin yaratılanın en kutsalı olan insana hizmet ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:
     Her meslek mutlaka kutsaldır. Ama hekimlik herhalde ayrıca kutsaldır. Bu kendimizi farklı bir noktaya taşıma anlamında bir kutsallık değil. Ama yaptığımız işin saygınlığı, detayları ve gelecek önemlidir. Çünkü neticede bizim bir adım geride kalmamız, bu ülkenin sağlığına sunacağımız hizmetin onlarca adım geride kalmasına neden olur. Dolayısıyla ülkemiz 2023lerde, 2071lerde şayet dünyada söz sahibi olacaksa, katma değer üreten, marka üretebilecek alanların en başında yine tıp sektörü belki en stratejik alanlarımızdan biri olacaktır.
     Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının ardından, basına kapalı olarak gerçekleştirilen Üniversite Hastaneleri Sorunları ve Çözüm Önerileri konulu toplantıya katıldı.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 14. Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER