15 ayrı bölgede 84 adet arsa

15 ayrı bölgede 84 adet arsa ihale ile satılacak


KAYSERİ (A.A) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, mülkiyeti belediyeye ait 84 adet arsanın yatırımlara mali kaynak oluşturması için ihale ile satışa sunulacağını söyledi.
     Büyükkılıç, satışa sunulacak arsaların Anbar, Yıldırım Beyazıt, Osman Kavuncu, Caferbey, Karadere, Kayadibi, Çay bağları, Eğribucak, Erenköy, Gürle, Kazımkarabekir, Esenyurt, Esentepe, 19 Mayıs, Mimarsinan Bahçelievler ve Mimarsinan Kayapul gibi bölgelerde olduğunu bildirdi.
     Arsaların büyüklüğünün 261 metre kare ile 2.100 metre kare arasında değiştiğini belirten Büyükkılıç, 84 arsanın 60ı konut, 18ü bağ ve sayfiye, 6sı ticaret arsası olduğunu kaydetti.
     Büyükkılıç, şunları kaydetti:
     84 arsanın toplam muhammen satış bedeli 2 milyon 413 bin lira. Bu tür arsa satışları ile hem arsa spekülasyonlarını önlüyoruz, hem arsa arayan kooperatiflere ucuz arsa üretiyoruz, hem atıl kapasitedeki arsaları ekonomiye kazandırıyoruz, hem belediye gelirlerini artırarak alt yapı çalışmalarına kaynak oluşturuyoruz, hem de bölgelerin imar gelişmesine yardımcı oluyoruz.
     Büyükkılıç, 17 Temmuz Salı günü saat 14.30da gerçekleşecek ihalenin Melikgazi Belediyesi Meclis Salonunda yapılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 15 ayrı bölgede 84 adet arsa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER