15. Bal Kültür ve Turizm Festivali

15. Bal Kültür ve Turizm Festivali -Balımızın tanıtımını yapmak için bu festivalin devam etmesini sağlayacağız


ADIYAMAN (A.A) - Çelikhan ilçesinde 15. Bal, Kültür ve Turizm festivali kapsamında etkinlikler düzenlendi.
     Çelikhan Kaymakamlığı ve Çelikhan Belediyesince ortaklaşa düzenlenen festival kapsamında Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.
     Kahta Halk Topluluğunun katılımıyla Çelikhan Belediyesinden Cumhuriyet Meydanına düzenlenen yürüyüşle başlayan festivalde daha sonra En İyi Bal yarışmasında dereceye giren arıcılar altınla ödüllendirildi.
     Yarışmada birinci olan Mehmet Koç Cumhuriyet altının yanında İl Tarım Müdürlüğü tarafından 8 saat boyunca 5 ampul çalıştırılabilen güneş enerjili elektrik sistemi hediye edildi. Bal üreticisi Hasan Çakmak da birinci olan arıcıya arıcılık takımı verdi.
     Festival kapsamında, Arıcılar Derneği adına Mehmet Karaman, Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora ve Sincik Kaymakamı Ergün Baysal birer konuşma yaptı.
     Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, Çelikhanın coğrafi olarak dağlık ve engebeli bir yapıya sahip olduğunu belirtti.
     Bölgede üretilen balın keven ve kekik balı olduğunu ve bu bal çeşitlerinin kendisine has kokusu ve tadı bulunduğunu dile gtiern Bora, Kendisine has kokusu ve tadıyla bilinen balımızın tanıtımını yapmak için düzenlediğimiz festivali bu yıl 3 güne yaydık. Balımızın tanıtımını yapmak için bu festivalin devam etmesini sağlayacağız dedi.
     Festival kapsamında katılımcılar daha sonra Çat Barajındaki yüzen adaları gezdi.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 15. Bal Kültür ve Turizm Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER