15. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliğine doğru

15. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliğine doğru -Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtcephe: -Bizi tanıyan, insani ve toplumsal değerlerimizle tanışan, bizi biz olarak görme fırsatını yakalayan, bize konuk olan gençlerimizin


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenecek 15. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği, 16-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
     Şenliğinin tanıtımı dolayısıyla üniversite yerleşkesi içindeki gölet kıyısında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesinin sadece elde ettiği başarılarla değil, eğlence ve kaynaşma kültürüyle de topluma örnek olma misyonunu yerine getirmek istediğini anlattı.
     Şenliğin bu yıl 15incisini düzenleyeceklerini anımsatan Kurtcephe, bu tür etkinliklerle bir araya gelen farklı ülkelerden insanların birbirlerine karşı var olan ön yargılarını, bir takım olumsuz düşüncelerini veya eksik bilgilerini gidereceğine değindi.
     Kurtcephe, şöyle konuştu:
     Bizi tanıyan, insani ve toplumsal değerlerimizle tanışan, bizi biz olarak görme fırsatını yakalayan, bize konuk olan gençlerimizin dünyalarında bir Türkiye ve Türk imajı yerleşecek. Gittikleri yerlerde bizimle ilgili olumlu kanaatları paylaşacaklar. Biz de onları tanıyacağız, o toplumlar hakkında bilgi sahibi olacağız. Karşılıklı birbirimizin kültür elçisi görevini yapacağız.
     Şenlik hakkında bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meral Gültekin de şenliğin bu yılki temasının yaratıcılık olarak belirlendiğini, sloganın da Akdenizde gökkuşağı olduğunu kaydetti. Gültekin, Akdeniz Üniversitesinin kuruluşunun 30uncu yılı etkinlikleriyle de birleştirilen şenliğe, yurt içi ve yurt dışından 400ün üzerinde öğrencinin katılacağını söyledi.
     Şenliğin organizasyonunda görev alan İşletme Fakültesi Öğrencisi Sultan Atalay, şenliğe Endonezya, Japonya, Hindistan, İtalya ve Almanya gibi ülkelerden öğrencilerin katılacağını söyledi. Atalay, şenliğin teması olan yaratıcılık kapsamında da rektörlük önündeki alanda stantlar kurulacağını, burada öğrencilerin yaratıcılıklarını kullanarak ortaya çıkardıkları el işi ürünlerinin sergileneceğini, ayrıca yurt dışından gelen öğrencilerin de bu stantlarda ürünlerini sergileme imkanı bulacaklarını dile getirdi.
     Akdeniz Üniversitesinde öğrenim gören yabancı öğrencilerin de katıldığı basın toplantısının ardından, Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı öğrencileri dans gösterileri sundu. Şenlik kapsamında Athena, Duman, Ozan Doğulu, Hadise de konserleriyle gençleri coşturacak, tiyatro ve dans gösterileri sunulacak, atölye çalışmaları, seminerler gerçekleştirilecek.
     (GÜÇ-HS)
<< Önceki Haber 15. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliğine doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER