16 ülkeye ihracat yapıyor

16 ülkeye ihracat yapıyor -Ereğlide faaliyet gösteren ve Türkiyenin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesindeki boru profil imalat firması, İngiltere başta olmak üzere 16 ülkeye her yıl milyonlarca dolarlık ihracat yapıyor -Fir


ZONGULDAK (A.A) - Mustafa Kemal Bektaş - Ereğlide faaliyet gösteren ve İstanbul Sanayi Odasınca (İSO) hazırlanan Türkiyenin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan boru profil imalat firması, İngiltere başta olmak üzere 16 ülkeye her yıl milyonlarca dolarlık ihracat gerçekleştiriyor.
     Özdemir Boru Profil Sanayi ve Ticaret Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin en büyük 500 sanayi kuruluşu 2011 yılı raporu sonuçlarında net satışlar 161 milyon 770 bin 368 lira ile 497. sırada yer aldıklarını söyledi.
     İngiltere, Belçika, Hollanda, İsrail gibi 16 ülkeye ürünlerini ihraç ettiklerini ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:
     Firmamız, en son 2008 yılında yer aldığı en büyük 500 sanayi kuruluşu içindeki yerini 3 yıl sonra yeniden aldı. İhracatımızın yüzde 80ini İngiltereye gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl yaptığımız ihracatla ülkemize 74 milyon dolarlık döviz kazandırdık. 30 yıla aşkın süredir faaliyet gösterin fabrikamızda 200 kişiyi de iş imkanı sağlıyoruz. Geniş bir ürün yelpazesinde sıcak ve soğuk haddelenmiş malzemelerle üretim yapıyoruz. Ürünlerimiz sanayi ve iskele boruları, kare ve dikdörtgen profiller ile oval ve elips borulardan oluşmaktadır. 150 farklı ebatta bine yakın ürünümüz mevcuttur.
    
     -Avrupadaki kriz-
    
     Özdemir, 2011in çok verimli geçmesine rağmen 2012de Avrupadaki krizin ihracatlarını olumsuz etkilediğine işaret ederek, şunları kaydetti:
     Önce Yunanistan sonra Portekiz, şimdi de İspanya ve İtalya krize girmek üzereler. Dolayısıyla piyasa dağılmış durumda. Avrupayı iyi göremiyoruz, yüzde 30-40 oranında ihracatta daralma olacaktır. Bundan 5-6 ay öncesinde ihracatta 3 ay dolu olduğumuz halde artık eskisi gibi sipariş alamıyoruz. Şu an Avrupada tatil dönemi ancak yine de çok umutlu değiliz. Fazla bir sipariş beklentimiz yok. Avrupanın bu krizi aşmasını umuyoruz.
     Milyon dolarlık yatırımların bulunduğu Ereğli Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) yol sorununun en önemli problemleri olduğunu aktaran Özdemir, OSBdeki sıkıntının giderilmesini istiyoruz. Yolların çok bozuk olmasından ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Şu an güzergahta su boruları döşeniyor. İnşallah bu çalışmaların ardından belediye güzel bir yol kazandırır diye konuştu.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy/Sinan Özmüş/Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber 16 ülkeye ihracat yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER