17. Antalya Altın Portakal Şiir Ödülü

17. Antalya Altın Portakal Şiir Ödülü -Bu yılki ödülün sahibi, Bağbozumu Şarkıları adlı eseriyle Şükrü Erbaş oldu


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesinin Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlediği 17. Altın Portakal Şiir Ödülü, Bağbozumu Şarkıları adlı eseriyle Şükrü Erbaşa verilecek.
     Bu yıl 16ncısı düzenlenen Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu kapsamında 17. Altın Portakal Şiir Ödülünün seçici kurulu, Antalya Kültür Merkezinde toplandı.
     Doğan Hızlanın başkanlığında Cevat Çapan, Ahmet İnam, Hüseyin Ferhad ve geçen yılki ödülün sahibi Mahmut Temizyürekten oluşan seçici kurul, ilk basımı geçen yıl yapılan, Bağbozumu Şarkıları adlı eseriyle ödülün Şükrü Erbaşa verilmesine oy birliğiyle karar verdi.
     Seçici kurul gerekçeli kararını ise şöyle açıkladı:
     Şükrü Erbaşın şiiri, zamanın ruhunun birey ve toplum üzerine tahakkümüne karşı direniştir. Onun şiirinin dokusunda, halk şiirinin derin köklerini ve yaşayan gölgesini bulabildiğimiz gibi modern şiirin büyük ustalarının gözettiği, Türkçeye içkin duyarlığı, vicdanı ve bilinci de şiirsel zarafet içinde bulabilmişiz. Kadim temaları, ölümü, ayrılığı, yalnızlığı ve aşkı kendimizle bir söyleşiye dönüştüren Şükrü Erbaşın şiiri, hayatın zorbalığına karşı direniş sığınağı olarak da okunmuştur. Erbaşın ana diline özeni, Anadoluda başka dillerin özgürlüğü için verdiği mücadeleyle tutarlıdır.
     Erbaşa ödülü, 23 Mart Cumartesi günü Antalya Kültür Merkezinde düzenlenecek 16. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu sırasında verilecek. Şükrü Erbaşın şiirleri, gelecek yıl 17ncisi düzenlenecek Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumunda ele alınacak.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 17. Antalya Altın Portakal Şiir Ödülü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER