18 asırlık kalenin pastadan maketini yaptılar

18 asırlık kalenin pastadan maketini yaptılar -Kayseride lise öğrencileri, 4 gün çalışarak hazırladıkları pasta için 200 yumurta, 40 litre süt kullandı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, 18 asırlık Kayseri Kalesinin yaş pastadan maketini yaptı.
     Okul Müdürü Aziz Büyükkapu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl Turizm Haftası kapsamında okulda düzenlenen etkinliklerde şehrin tanıtımına katkıda bulunmak için farklı doğal güzelliklerin ve tarihi eserlerin yaş pastalarını yaptıklarını söyledi.
     2011 yılında Erciyes Dağının, 2012de Kapuzbaşı Şelalelerinin yaş pastadan maketini yaptıklarını anımsatan Büyükkapu, bu yıl da 18 asırlık tarihi Kayseri Kalesini pastaya dönüştürdüklerini ifade etti.
     Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Alan Şefi Süha Sinan Sümengen de 3 lise son sınıf öğrencisi ve 2 denetmen öğretmenden oluşan 5 kişilik ekibin 4 günlük süren çalışma sonrasında yaş pastayı tamamladıklarını söyledi.
     Hazırlanan 7 tepsi keki dinlendirdikten sonra kale taşı görünümü vermek için domino taşı şeklinde kestiklerini anlatan Sümengen, Taş görünümlü kek parçalarını üst üste koyarak pastadan kale inşa ettik. Harç olarak da çikolata sosu kullandık ve kalenin etrafını kremşantilerle sıvadık diye konuştu.
     Sümegen, 200 yumurta, 10 kilo un, 40 litre süt, 3 kilogram kremşanti ve 5 kilogram çikolata sosunun kullanıldığı yaş pastanın yüksekliğinin 35, boyunun 113 ve eninin 88 santimetre olduğunu belirtti.
     Dev yaş pasta okulda düzenlenen yemek yarışmasında davetlilere ikram edilecek.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber 18 asırlık kalenin pastadan maketini yaptılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER