18 Mart Şehitler Günü

18 Mart Şehitler Günü -Aydın ve ilçelerinde tören düzenlendi


AYDIN (A.A) - Aydın ve ilçelerinde, 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle tören düzenlendi.
     Tellidede Şehitliğindeki törene Aydın Valisi Kerem Al, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, milletvekilleri, protokol üyeleri, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı.
     Şehitliğe çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenlerde saygı atışı yapıldı.
     İl Müftüsü Ömer Kocaoğulun şehitler anısına dua okumasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
     Vali Kerem Al, şehitlik defterini imzaladı. Vali Al ile protokol üyeleri Tellidede Şehitliğindeki mezarlara karanfil bıraktı.
     Aydın Valisi Al ve protokol üyeleri, daha sonra Kemer Mezarlığı Şehitliği ve Eylül Şehitler Abidesi ile Aydın Şehit ve Gazi Aileleri Derneğini ziyaret etti.
    
     -Söke-
    
     Sökedeki törenlere Kaymakam Mehmet Demirezer, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Hilmi İyilikçi, Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
     Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
    
     -Çine-
    
     Çine Şehitlikler Anıtında düzenlenen törene, Kaymakam Celalettin Cantürk, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cemalettin Giden, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, protokol üyeleri, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.
     Katılımcılar, Çine Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programı izledi.
    
     -Germencik-
    
     Germencik Cumhuriyet Meydanında yapılan törene, Kaymakam Resul Çelik, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Olcay Turan, Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu, Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın ile vatandaşlar katıldı.
     Garnizon Komutanı Turan, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
     Çanakkale Zaferi gibi büyük bir mirasa sahip olan bir millet, onunla ne kadar iftihar etse azdır. Böyle bir iman ve ahlak destanı çıkaran toplum, en zor şartlar altında bile daima toparlanıp dirilme kabiliyetine sahip demektir. Tarihin her sayfasını aydınlatan, değerlerimize saldıran uluslara karşı onurumuza sahip çıkma mücadelemizin her bir anına yazılan böyle bir zafer, tarih sahnesinde başka hiçbir ulusa nasip olmamıştır.
     Kaymakam Çelik ve törene katılanlar, şehit mezarlarını ziyaret ederek dua okudu.
    
     Muhabir: Ekip / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER