18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü


YOZGAT (A.A) - AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Çanakkale Zaferinin, tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu bildirdi.
     Açıkgöz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında,Çanakkalede ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisinin, millet olma bilincinin en büyük zenginliği ve gücü olduğu belirtti.
     Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkalede işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanların, bugün millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu bütün dünyaya en gür sesle ilan ettiğini ifade eden Açıkgöz, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için şahlanan bir milletin, bağımsızlık ve egemenlik aşkının heyecan ve ibret verici destanıdır. Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat İl Teşkilatı olarak, Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Gününde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet, saygı ve şükranla anıyoruz.
    
     -CHP Yozgat İl Başkanı Kaytan
    
     CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, Çanakkale Deniz Zaferinin, Türk ulusunun emperyalizme boyun eğmeyeceğini gösteren en büyük başarı olduğunu belirtti.
     Kaytan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında,Çanakkale Zaferinin Türk tarihinde azim ve yiğitlikle örülmüş bir destan olduğunu kaydetti.
     Kaytan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Türk ordusunun bu savaşta, çağın en modern silah donanımına sahip olan düşman kuvvetlerine karşı kahramanlık destanı yazması, şüphesiz ki Mehmetçiğin iman ve cesaretinden, Ulu Önder Mustafa Kemalin askeri dehasından kaynaklanmaktadır. Çanakkale Savaşları, 1. Dünya Savaşının seyrini değiştiren, tarihe Çanakkale Geçilmez sözü ile yazılan büyük bir destandır.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER