18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -Alperen Ocakları İl Başkanı Özbek Örs: -Çanakkale, Türkiyenin ön sözüdür, başlangıç noktasıdır


ESKİŞEHİR (A.A) - Alperen Ocakları İl Başkanı Özbek Örs, Çanakkalenin Türkiyenin başlangıç noktası olduğunu söyledi.
     18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla Hamamyolu Caddesinde fotoğraf sergisi açan Örs, burada yaptığı açıklamada, Çanakkale savaşı, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için varını yoğunu ortaya koyan bir milletin, tarih sayfalarından silinmeyecek bir destanıdır dedi.
     Çanakkale Zaferinin bütün imkansızlıklara rağmen neleri başarabileceğinin bir göstergesi olduğunu belirten Örs, şunları kaydetti:
     Çanakkale Türkiyenin ön sözüdür, başlangıç noktasıdır. Her geçen gün kimliksizleştirilen gençliğin çıkış yolu ancak Çanakkaleyi anlamak, orada bir dakika sonra öleceğini bildiği halde imanından, ahlakından zerre kadar taviz vermeyen atalarından rol model almaktır. Alperen Ocakları olarak, varoluş gayelerimizden biri de Çanakkale ruhunu yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere de bu bilinci oluşturmaya çalışmaktır.
    
     -Çanakkale şehitlerine Mehterananma-
    
     Eskişehir Kültür Derneği Mehteran Takımı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü nedeniyle Hamamyolu Caddesinin başından başlayarak, yürüdü.
     Caddenin sonuna kadar, Çanakkale türküsünü seslendiren mehteran takımını vatandaşlar ilgiyle izledi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER