18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Rizede şehit yakınına Devlet Övünç Madalyası verildi


RİZE (A.A) - Rizede, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende, şehit yakınına Devlet Övünç Madalyası verildi.
     İsmail Kahraman Kültür Merkezindeki törene, Vali Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, şehit aileleri, gaziler, askeri ve mülki erkan katıldı.
     Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada, şehit yakınlarının devletin ve toplumun vefasını her zaman yanlarında hissettiğini belirterek, Şehitlerimizin anne, baba, eş ve evlatlarına sağlık dolu ömür diliyorum. Her alanda kazanılan zaferleri kutluyor, bize bu günleri armağan eden, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için her görevde canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum dedi.
     Rize Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Kemal Aksu ise şehitlerin vatan, millet, hürriyet, insanlık ve barış uğruna canlarını seve seve feda ettiklerini ifade ederek, kahraman şehitlerin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırasının kendilerinde olduğunu söyledi.
     Törende, 2012 yılında Hakkaride şehit olan Jandarma Onbaşı Metin Çetinin babası Ahmet Çetine Devlet Övünç Madalyası verildi.
     Tiyatro gösterisi sunulan tören sonunda Çanakkale Sergisinin açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER