18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Giresundaki törende şehit yakını ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi (Fotoğraflı


GİRESUN (A.A) - Giresunda, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, 2 gazi ile 1 şehit yakınına Devlet Övünç Madalyası verildi.
     Giresun Kalesindeki Şehitlik Anıtındaki tören çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferinin, Türk milletinin Kurtuluş Savaşının ilk meşalesinin tutuşturulduğu, kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı, eşsiz bir mücadele olduğunu söyledi.
     Şehitlerin fedakarlığına layık nesiller olarak daha güçlü bir Türkiye yaratmak ve milletin güvenini yükseltmek kararlılığı içinde olduklarını ifade eden Şahin, şöyle devam etti:
     Bu cennet vatanda hür, bağımsız ve onurlu yaşamamızın bedelini mübarek canlarınızla ödediniz. Milletimiz size minnettardır. Rahat ve huzur içinde olunuz. Yüce şehitlik makamınız nedeniyle aziz vatanımızın bütünlüğü ve yüce milletimizin bağımsızlığı için şu anda da dualarınızı duyuyoruz. Devletimizi ve milletimiz size şükran duygularıyla doludur. Aziz şehit, Türk milletinin geçmişte de günümüzde de var olması ve ülkemizin bekası için canını seve seve feda etmekten çekinmedin. Ulusumuzun tarihin her safhasında onurla yer almasını sağladın. Bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı bize armağan ettin. Bu toprakları bize vatan yaptın. Kutsal bildiğimiz emaneti sonsuza dek koruyacağız.
     Şehitlik anıtının ardından Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş Sahnesinde devam eden törende Aksu Anadolu Lisesi öğrencilerince oyun sergilendi ve Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından hazırlanan Çanakkale Savaşıyla ilgili kısa film gösterildi.
     Tören sonunda ise gazi Başkomiser Sedat Sivas, gazi asker Mehmet Cındık ile şehit Jandarma Komando Çavuş Emrah Ekerin babası Sadık Ekere Devlet Övünç Madalyası verildi.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER