18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Yozgatta atık malzemeler kullanılarak yapılan Çanakkale Şehitliği Anıtı, törenle açıldı


YOZGAT (A.A) - Sorgun Türk Telekom Lisesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle atık malzemeler kullanılarak yapılan Çanakkale Şehitliği Anıtı, törenle açıldı.
     Türk Telekom Lisesinde 2,5 ayda yapılan ve içerisinde karton kutular, kullanılmayan atık kağıtlar, strafor, su boruları, kuru dal parçaları, yalıtım malzemeleri, kumaş parçaları, gazete kağıtları gibi malzemeler kullanılarak hazırlanan Çanakkale Şehitleri Anıtı Kaymakam Levent Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Demir ile davetlilerin katıldığı törenle açıldı.
     Kılıç, açılışın ardından yaptığı konuşmada, Çanakkale Anıtı olarak öğretmenlerin büyük katkılarıyla yapılan çalışmanın Türkiyede ilk olduğunu söyledi.
     Kılıç, Gerçekten örneği daha önce görülmemiş bir çalışma. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin yaklaşık 2,5 ay gibi bir süre içerisinde yaptıkları bu çalışma bizlere gurur verdi dedi.
     Türk Telekom Görsel Sanatlar Öğretmeni Suat Çetin ise Türkiyede ilk kez okul içerisinde, çevrede kolay bulunan malzemeler kullanılarak Çanakkale Şehitliği Anıtı yaptıklarını söyledi.
     Birçok okulun bahçesinde Çanakkale Şehitleri Anıtı bulunduğunu belirten Çetin, Okulumuz içerisinde bulunan koridorun atıl durumdaki bölümünü değerlendirmek istedik. Bu çalışmayı Türkiyede ilk kez biz yaptık diye konuştu.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER