18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Görele ve Yağlıderede tören düzenlendi


GİRESUN (A.A) - Görele ve Yağlıderede 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanında saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunması ve Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan törende şehitlik ziyaret edildi.
     Görele Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde devam eden törende konuşan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Atilla Aranmaz, Türk tarihinin şeref sayfalarından birinin 98 yıl önce 18 Martta Çanakkalede yazıldığını söyledi.
     Türk ulusunun Atatürke kavuştuğu muhteşem bir zaferin adı olan Çanakkalenin aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin ön sözü olduğunu ifade eden Aramaz, Her karış toprağını, kutsal kanlarıyla sulayarak, yaşadığımız coğrafyayı vatan yapan ve bize emanet eden ölümsüz kahramanlar temiz kanlarını ile suladığınız ebedi istirahatgahınız olan vatan topraklarında rahat uyuyunuz. Emanetinizin bekçisiyiz dedi.
     Yağlıderedeki törende ise Yağlıdere Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve Çanakkale Zaferini anlatan fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı.
     Kaymakam Osman Aydoğan, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşının dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu, kazanılan bu zaferle Türk milletinin dünya tarihinde belirleyici bir rol oynadığını belirtti.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz - Aytekin Özdemir / Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER