19 Eylül Gaziler Günü Gebzede kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Gebzede kutlandı


KOCAELİ (A.A) - 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Gebzede tören düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
     Törende konuşan Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Gebze Şube Başkanı Önder Kılıçarslan, Türk milletinin tarihinin her sayfasının altın harflerle yazılmış destanlarla dolu olduğunu ifade ederek, destanların yazarlarının Malazgirt, Mohaç, Çanakkale, Sakarya, Kore ve Kıbrısta şehit olanlarca ve gazilerce yazıldığını söyledi.
     Gaziliğin, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşanan destanı olduğunu belirten Kılıçarslan, şunları kaydetti:
     Dün olduğu gibi bugün de, aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Düşmanlarımız bu hususu hiç bir zaman unutmasınlar. Dünyanın hiç bir yerinde uğrunda bizim vatanımız kadar can verilmiş, kan dökülmüş bir toprak parçası yoktur. Bu toprakları vatan yapmak için yüzlerce yıldır savaşmaktayız.
    
     Muhabir: İsa Turhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 19 Eylül Gaziler Günü Gebzede kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER