19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü -Bulancak Belediye Başkanı Aydın: Geçmişini bilmeyen, saygı duymayan, köklerine sahip çıkmayan milletler tarihte iz bırakamazlar ve yok olurlar


GİRESUN (A.A) - Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, geçmişini bilmeyen, saygı duymayan, köklerine sahip çıkmayan milletlerin tarihte iz bırakamayacakları ve yok olacaklarını bildirdi.
     Aydın, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, üzerinde yaşanan coğrafyanın bir vatan haline dönüşmesinin, şehit ve gazilerin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleştiğini belirtti.
     Şehit ve gaziliğin, inanç ve geleneklerde yer alan onurlu dereceler olduğuna dikkati çeken Aydın, Her Türk vatandaşı bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguların, Türk milletinin her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır ifadelerini kullandı.
     Aydın, her yıl Gaziler Günü olarak kutlanan 19 Eylüllerin, çocuklar ve gençler için, tarihi öğrenmeye, anlamaya vesile olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Geçmişini bilmeyen, saygı duymayan, köklerine sahip çıkmayan milletler tarihte iz bırakamazlar ve yok olurlar. Yurdumuzda vatanımızın, milletimizin, devletimizin, bayrağımızın varlığını, istiklal ve hürriyetimizi, milletçe namus ve şerefimizle yaşıyor olmamızı şehit ve gazilerimize borçluyuz. Yaptıkları bu fedakarlıktan dolayı milletçe şehit ve gazilere çok büyük değer vermekteyiz. Türk vatanının ve yüce Türk milletinin ebedi varlığını devam ettirmek, milli birliğini ve bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz.
    
     Muhabir: Sinan Yıldız / Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 19 Eylül Gaziler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER