19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü -Gaziler Günü dolayısıyla Antalyada tören düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Antalyada 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törene Vali Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve gazi yakınları katıldı.
     Atatürk Anıtına çelenklerin sunulup, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Abidin Sezer, muharip gazinin, Türklüğün şan ve şerefini sancak ve bayrağın kutsallığını muharebe sahasında destanlaştıran ve dost ve düşman herkese kabul ettiren adsız kahramanların adı olduğunu söyledi.
     Terörle mücadelede kararlı ve inançlı olmak gerektiğini kaydeden Sezer, şöyle devam etti:
     (Ben çözdüm) egosundan kurtulup, (Biz çözdük) noktasında birleşerek ortak akıl inşa etmeliyiz. En önemlisi de bakış açımızı ve algımızı netleştirmeliyiz. Türklerle Kürtler birbirine düşman iki ayrı millet değildir. Birlikte bir çınardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerle değil terörle mücadele etmektedir. Terörle Kürtleri özdeştirmek yanlıştır. Terör örgütü tüm Kürtlerin temsilcisi değildir. Terörle mücadele Türkler kadar Kürtlerin de meselesidir.
     Törenin ardından Vali Altıparmak, gazilerle birlikte Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesini ziyaret etti.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 19 Eylül Gaziler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER