19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına doğru


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiyeyi her alanda daha ileriye taşıyacak olan gençlerin sağlıklı bireyler olarak yetişmesinin öncelikli hedeflerinden biri olduğunu belirtti.
     Güzeloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsuna çıkışının Cumhuriyet tarihinin başlangıcı olduğu gibi, Türk milleti için büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adım olduğunu ifade etti.
     Gençleri, Türk milletinin en büyük zenginliği olarak gördüklerini belirten Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     "Gençliğimize güveniyoruz, birlikte geleceği inşa ediyoruz. Kararları birlikte alıyor, adımları birlikte atıyoruz. Onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiyemizin aydınlık geleceğini görüyoruz. Bu bağlamda, gençlerimizin dışa açık, hoşgörülü, çevresine saygılı, Milletine sadık, gelenek ve göreneklere bağlı, modernleşmenin ancak demokrasiyle mümkün olduğu şuuruna sahip, çalışkan insanlar olmaları gerekmektedir. Türkiyenin bu özellikteki gençler bakımından potansiyelinin büyük olduğunu da çok iyi biliyoruz. Bu yüzden, ülkemizi her alanda daha ileriye taşıyacak olan gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi bizim öncelikli hedeflerimizden biridir. Mersinde de bu doğrultuda başlattığımız çalışmalar büyük bir hızla devam etmektedir."
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER