19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı -Elazığ Valisi Erol mesaj yayımladı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Valisi Muammer Erol, 19 Mayıs Atatürkü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Erol, mesajda, 19 Mayıs 1919un bağımsızlığa giden yolda atılan ilk adımın ve var olma mücadelesinin başlangıcı olduğunu belirtti.
     Tarih boyunca devletlerin kaderlerini tayin eden önemli dönüm noktaları olduğunu bildiren Erol, Anadolunun dört bir yandan ateş çemberiyle sarıldığı bir dönemde başlatılan bağımsızlık mücadelesinin de Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olduğunu ifade etti.
     Erol, şunları kaydetti:
     "Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde yakılan bağımsızlık ve kurtuluş meşalesi yurdun her köşesini sararak büyümüş, bir milletin uyanışına, yeniden doğuşuna vesile olmuş ve Türk milletinin kaderine yön vermiştir. Böyle bir günün Türk gençliğine armağan edilmesiyse büyük bir anlam taşımaktadır. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Samsunda başlattığı bu önemli mücadelenin 94. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyeti bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürkü ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyor tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürkü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını içtenlikle kutluyor, sevgilerimi sunuyorum."
    
     Muhabir: Bestami Bodruk
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER