19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı -AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş ve İl Başkanı Dengiz, kutlama mesajı yayımladı


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Başkanvekili Elitaş, mesajında, 19 Mayısın Türk Ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olduğunu belirtti.
     Elitaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "Bağımsızlık meşalesini Samsunda yakarak Türk Milletine rotasını gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürkün doğum günü kabul ettiği 19 Mayısı Mustafa Kemal Atatürk kurulan Cumhuriyeti, aldığı eğitim ve kültürüyle daima kararlılığını gösterme dinamizmine güvendiği Türk gençliğine emanet etmiştir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin; eğilimlerini ve kişilik özelliklerini dikkate alan, duygu ve davranışlarına yön veren dinamikleri göz önünde bulunduran bir anlayış içerisindeyiz."
     21. yüzyılı siyasi özgürlükleri ekonomik özgürlükle birleştirdiğimiz ve bunun devamında tam özgür olduğumuz bir yüzyılın adı olduğunu vurgulayan Başkanvekili Elitaş, ulusun bağımsızlığını en üst seviyeye çıkarabilmek için gece gündüz demeden el birliği ile hep beraber çalışılması ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarılması gerektiğini belirterek, gençlerin bayramını en içten dileklerle kutladığını kaydetti.
     AK Parti Kayseri İl Başkanı Dengiz ise mesajında, 19 Mayısın istiklal mücadelesinin meşalesinin tutuşturulduğu, Türk milleti ve Türkiye için bağımsız ve müreffeh bir geleceğe doğru atılan önemli bir adım olduğunu belirtti.
     Anadolu topraklarının dört bir yandan işgal edildiği ve vatanın emperyalist güçler tarafından paylaşıldığı bir dönemde 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsundan başlatılan bağımsızlık mücadelesinin Türk tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirten Dengiz, şu ifadelere yer verdi:
     "19 Mayıs-ta yanan bağımsızlık meşalesi bu anlayışla Anadolunun dört bir köşesine yayılarak işgal altında kalmamak için canını verebilecek fedakarlığa sahip yüce Türk milleti tarafından vatan topraklarının düşmandan temizlenmesi ile nihayete ulaşmıştır. 19 Mayıs gibi Türk tarihinde önemli bir yeri olan bu tarihin Mustafa Kemal tarafından bağımsızlığımızın teminatı ve kurulan Cumhuriyetimizin bekası milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişen gençlerimize emanettir. Bu duygularla halkımızın ve gençlerimizin bayramını kutluyorum."
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER