19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Lapseki ve Bigada törenler yapıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Lapseki ve Biga ilçelerinde, "19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla törenler gerçekleştirildi.
     Lapsekideki tören, Hükümet Konağı önünde düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cihat Gündüz, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.
     Gündüz, burada yaptığı konuşmada, "Genç adamların genç adımlarıyla kurulan genç cumhuriyetimiz, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının önderliğinde büyük başarıya imza atmıştır" dedi.
     Buradaki törenin ardından öğrenciler arasında halat çekme, sandalye kapma, balon patlatma yarışmaları yapıldı.
     Törene, Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Fevza Kolcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş, İçle Emniyet Müdürü Murat Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Avdan ile okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Biga-
    
     Bigadaki törenler, Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.
     Daha sonra, Atatürk Anadolu Lisesi bahçesinde kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi.
     İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cabir Kaşdemir, burada yaptığı konuşmada, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençlerin, sevgi, barış ve hoşgörü anlayışıyla tüm sorunların üstesinden geleceğini, birlik içinde hareket ederek Türkiyeyi daha güçlü bir hale getireceğini söyledi.
     Törende, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Sadri Boz, Belediye Başkanı Mehmet Özkan ile vatandaşlar hazır bulundu.
    
     Muhabir: Ekip / Burak Akay
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER