19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Eskişehir, Bilecik, Afyonkarahisar ve Kütahyada törenler düzenlendi


ESKİŞEHİR (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Eskişehir, Bilecik, Afyonkarahisar ve Kütahyada törenlerle kutlandı.
     Eskişehirde Atatürk Spor Kompleksinde düzenlenen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Atatürkün 19 Mayıs 1919da Samsunda başlattığı mücadelenin, Türk milletinin bağımsızlığını kazanma ve Türkiye Cumhuriyetinin kurulması yolunda atılmış önemli bir adım olduğunu kaydetti.
     Gazi Mustafa Kemal Atatürkün bayramı gençlere armağan ettiğini belirten Aksoy, "Gençler, günümüzde her zamankinden fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü içinde tüm sorunların üstesinden gelerek, geleceğin lider ülkesi Türkiyeyi daha güçlü bir ülke haline getirmek sizlerin elindedir" dedi.
     Konuşmanın ardından öğrenciler Özlem Büşra İzkeser şiir okudu, Seda Nur Görgez de gençlik adına konuşma yaptı.
     Daha sonra, judo, cimnastik ve dans gösterisinin yanı sıra Atatürk Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi orkestrası konser verdi.
     Bayram kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneğinin ortaklaşa gerçekleştirdiği 18 ülke öğrencilerinin katılımıyla yapılan futbol turnuvasının ödülleri verildi.
     Turnuva birincisi Türkmenistana Eskişehir vali vekili Ali Çetin, ikinci Balkan karmasına vali yardımcısı Günhan Yazar, üçüncü Kırgızistana ise vali yardımcısı Ömer Faruk Günay ödül verdi.
     A Milli Bayan Hentbol Takımı da etkinliğe katıldı.
    
     -Bilecik-
    
     Bilecikte Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenlere Vali Halil İbrahim Akpınar, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ile kuruluşların temsilcileri katıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, konuşmasında Türk gencinin, Türk istiklali ve Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi olduğunu söyledi.
    
     Doyuk, "19 Mayıs, yeni Türk devletinin çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs gençlik, gençlik ise gelecek demektir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle gençlere büyük görevler düşmektedir" diye konuştu.
     Çeşitli gösterilerin sunulduğu kutlamalarda spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.
     Ayrıca okullarındaki başarılı öğrencilere bisiklet dağıtıldı.
     19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Kütahya ve Afyonkarahisarda da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER