19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kuzu: "Mefkure sahip ve kendini topluma adamış bir gençlik her türlü zararlı alışkanlıktan hiçbir şekilde etkilenmeyecektir"


MARDİN (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mardinde törenle kutlandı.
     Valilik önünde Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan kutlamalar, 21 Kasım Şehir Stadında bulunan Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğünde devam etti.
     Burada konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kuzu, Türkiyenin geleceği ve milletin zenginliğinin gençler olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     "Gençlerimiz bu yüzden ülke olarak atılan tüm adımların sebebi ve başarıların teminatıdır. Bu uzun ve kararlı yolculukta gençlerimiz,her konuda donanımlı güçlü sağlıklı bir nesil olarak gelecekte Türkiyenin temsilcileri olacaklardır. Bugün bir sürü bağımlılık sahibi olup gençliğini hatta tüm geleceğini kararmaktan kurtarmanın en önemli yolu kendini milletin geleceği adına yüce hedeflere kilitlemektir. Mefkure sahip ve kendini topluma adamış bir gençlik her türlü zararlı alışkanlıktan ve eğilimden hiçbir şekilde etkilenmeyecektir. Ülkemizde zaman zaman ortaya çıkan sportmenlikle ve spor ahlakıyla bağdaşmayan sporda şiddeti kınarken sevgi, saygı ve hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinmeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamız gerekir."
     Konuşmaların ardından şarkı ve şiirler okundu, halk oyunları ekibi gösteri sundu.
     Törene Vali Vekili Selim Palamut, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vural Erol yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER