19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Suşehri, Şarkışla, Hafik ve Ulaş ilçelerinde tören düzenlendi


SİVAS (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Suşehri, Şarkışla, Hafik ve Ulaş ilçelerinde tören düzenlendi.
     Suşehri ilçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Bahtiyar Yılmaz, Atatürk anıtına çelenk sundu. Kutlamalar, Sivas Caddesi PTT önündeki tören alanında devam etti. Buradaki kutlamalarda öğrenciler şiirler okudu. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Kutlamalar kapsamında düzenlenen koşuda bazı öğrenciler fenalaştı.
     Folklor gösterilerinin ardından tören sona erdi.
     Törene, Kaymakam Mehmet Demiral, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Aydın, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Şarkışla-
    
     Şarkışlada, Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili İbrahim Gürsoy çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören sona erdi. Törene, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.
    
     -Hafik-
    
     Hafikte Hükümet Binası önündeki Atatürk büstüne çelenk konulmasının ardından, kutlamalar Cumhuriyet İlkokulu önündeki alanda devam etti.
     Burada öğrenciler, hazırladıkları çeşitli gösterileri sundu. İlçede düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, Kaymakam Cemal Demiryürek, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Eray Çakır ve Hafik Belediye Başkanı Zeki Aydın tarafından ödülleri verildi.
     Kutlamalar esnasında baygınlık geçiren bir öğrenciye, ilk müdahaleyi Hafik Hacı Esma Kocacık İlçe Hastanesi Başhekimi Abdullah Aydın yaptı. Öğrenci, ilçe hastanesine kaldırıldı.
    
     -Ulaş-
    
     Ulaşta Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Vekili Osman Kanca tarafından çelenk sunuldu. Kanca, "Sözde değil özde duygularla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin bayramını kutluyorum" dedi.
     Daha sonra çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Ali Altınkaynak ödüllerini verdi.
     Törene, Ulaş Belediye Başkanı İsmail Koçak, Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Zülfikar Özılgın, İlçe Emniyet Amiri Komiser Ahmet Başer, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER