19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Trabzon, Rize, Artvin ve Bayburtta çeşitli etkinliklerle kutlandı


TRABZON (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Trabzon, Rize, Artvin ve Bayburtta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Trabzonda 19 Mayıs Spor Salonunda gerçekleştirilen törene, Vali Recep Kızılcık, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay İlhami Ulu, Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz, Trabzon Barosu Başkanı Mehmet Şentürk, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
     Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün 19 Mayıs 1919da Samsuna çıktığında Türk milletinin Anadoluda uyanış hareketini başlattığını belirterek, "Bu uyanış dalga dalga Anadolumuza yayıldı. Türk milleti bir oldu, birlik oldu. Yeni Türkiye Cumhuriyeti böylece küllerinden yeniden doğdu. Öyle ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, yenilenerek doğan Türkiye Cumhuriyetini kurup siz gençliğimize emanet etti" dedi.
     Akçaabat Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin konser verdiği etkinlikte, halk oyunları ekipleri ile sporcular çeşitli gösteriler sundu. Tören, il genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Kızılcık ve protokol üyeleri tarafından ödüllerin verilmesiyle sona erdi.
    
     -Rize-
    
     19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Rizede törenle kutlandı.
     Etkinlikler kapsamında ilk tören Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.
     Kutlamalara daha sonra Atatürk Stadında devam edildi. Buradaki etkinliklerde, öğrencilerden oluşan halk oyunları ekipleri ile sporcular gösteri sundu. Rize Valisi Nurullah Çakır ve İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, halk oyunları ekibi ile horon oynadı.
     Etkinlikler, öğrencilerin katıldığı minikler futbol turnuvası ile tamamlandı.
    
     -Artvin-
    
     Artvinde, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören organize edildi.
     Tören, Artvin Valiliği hizmet binası önünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetimin Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.
     Vali Necmettin Kalkan, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Belediye Başkanı Emin Özgün, Garnizon Komutanı Jandarma Güven Dalgıç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır ile öğrenciler ve vatandaşların katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
     Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Yetim, Gençlik Haftası dolayısıyla Artvinde 40a yakın lise ve yükseköğretim yurtlarına yaklaşık 30 bin lira değerinde spor malzemesi dağıtılacağını söyledi.
     Törende, öğrencilerden oluşan halk oyunları ekipleri ile sporcular çeşitli gösteriler gerçekleştirdi. Gürcistanın Acara Özerk Cumhuriyetinden gelen halk oyunları ekibinin sunduğu gösteri de beğeni kazandı.
     Etkinlikler, düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle sona erdi.
    
     -Bayburt-
    
     19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bayburtta da düzenlenen törenle kutlandı.
     Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlunun Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.
     Karakaşoğlu, törende yaptığı konuşmada, milli mücadelenin başladığı 19 Mayısın, Büyük Önder Atatürk tarafından gençlere bayram olarak hediye edilmesinin, gençlere verdiği değerin en büyük göstergesi olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
     "Sizler Türkiyeye inanmak ve ülkemize hizmet etme konusunda kararlılığınızı her ortamda ve şartta göstermek zorundasınız. Milletimizin çağdaş dünyada saygın bir yer edinebilmesi için yorulmaksızın gayret etmek, çalışmak ve üretmekle sorumlu olduğunuzu bir an bile unutmadan, geleceğin Türkiyesini inşa etmek her gencimizin en önemli görevidir."
     Vali Hasan İpek, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkunun katıldığı törende, öğrencilerden oluşan halk oyunları ekipleri ile sporcular çeşitli gösteri gerçekleştirdi.
     Milletvekili Özbek, milli sporcu Tuncay Başaran ile bilek güreşi tuttu.
    
     Muhabir: Ekip / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER