19. Altın Koza Film Festivali

19. Altın Koza Film Festivali -Festival kapsamında Adanayı Seviyorum sergisi açıldı


ADANA (A.A) - 19. Altın Koza Film Festivali kapsamında Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) ile Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu ortaklığında açılan Adanayı Seviyorum başlıklı sergi eşsiz güzellikleri Adanalılarla buluşturdu.
     Festival kapsamında Abidin Dino Sanat Parkında açılan Adanayı Seviyorum başlıklı sergi, Seyhan ve Ceyhan nehirleri ile Akdenizin doyumsuz güzelliğini bir araya getirdi. Adanayı Seviyorum başlıklı sergiler başta Abidin Dino Sanat Parkı olmak üzere Tarihi Kız Lisesi, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuaye Salonu, Optimum AVM, M1 Adana AVMde sergilenmeye başladı.
     ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, 1991 yılından bu yana kenti ve kentlisi için çalışmayı ilke edinmiş Adana Sanayici ve İşadamları Derneğinin kentine ve bölgesine sadece ekonomik katkı koymakla kalmayıp kültür ve sanatsal etkinliklerle de yakından ilgilendiğini söyledi.
     Adanaya dair aidiyet duygusunun şehre değer katarken, Adana ekonomisi ve sosyal yaşantısına da maddi ve manevi katkı sağlayacağını ifade eden Sönmez, Adanayı Seviyorum projemizdeki amacımız Adana gerçeğinin Türkiye genelinde de duyulmasını sağlayarak Adanalıların sanat, edebiyat, kültür ve ekonomi alanında birliktelik ruhu taşıdıklarını, nerede olurlarsa olsunlar tarihi unsurlarla bezenmiş Adanayı unutmadıklarını ve unutturmadıklarını göstermektir dedi.
     Altın Oran Işıl Atölyesi eğitmeni Haluk Uygur da, kent insanının Adana için daha çok birleşmesi gerektiğini söyledi. Adananın dünyanın en güzel kentlerinden biri olduğunu kaydeden Uygur, Seyhan ve Ceyhan nehirleri ile Akdenizin doğal güzelliklerini gözler önüne seren eserleri, Adanalıların beğenisine sunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
     Abidin Dino Sanat Parkında Göl ve Kent ve Torosların Nadide Çiçekleri olmak üzere iki konsept halinde açılan sergiye Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, AGİAD Başkanı Tamer Gülcan, ADSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cahit Sınmaz ve ADSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 19. Altın Koza Film Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER