19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali -Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, festival kapsamında engellilere yönelik düzenlenen film gösteriminde, gözlerine siyah bant takarak yer aldı (Fotoğraflı-Görüntü


ADANA (A.A) - 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında engellilere film gösterimi yapıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, film gösteriminde gözlerine siyah bant takarak yer aldı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adananın engelsiz mekanlarından Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda engellilere yönelik film gösterimi gerçekleştirildi. Programda gözlerine siyah bant takarak yer alan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, film gösteriminden önceki konuşmasında, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, Engellilerin kullanmadığı hiçbir mekan bizim değildir. Engellilerin katılmadığı hiçbir etkinlik de tam değildir ifadelerini kullandı.
     Konuşmasını gözlerine siyah bant takarak yapan Aldırmaz, filmi de aynı şekilde takip etti.
     Bu arada, görme engelli Cüneyt Arat adlı öğrencinin Zihni Aldırmaz için yazdığı şiiri okuması salonda bulunanlardan büyük alkış aldı.
     Festival kapsamında engelliler için Selçuk Aytemizin yönetmenliğini yaptığı, başrollerinde Ahmet Kural ve Murat Cemcirin oynadığı Çalgı, çengi adlı filmin gösterimi yapıldı. Film, görme engelliler için sesli betimleme yöntemi ile işitme engelliler için de alt yazılı gösterildi.
     Film gösteriminde Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ve çeşitli engelli dernek temsilcileri ile çok sayıda engelli yer aldı.
    
     -Ana Dilim Nerede filminin galası yapıldı
    
     Bu arada 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında Ana Dilim Nerede filminin galası da yapıldı.
     19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasının 14 finalisti arasında yer alan Veli Kahramanın Ana Dilim Nerede filminin galası, görüntü yönetmeni Metin Dağın katılımıyla Cinemaximumda yapıldı. Sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği galadan sonra izleyiciler filmi güzel bulduklarını açıkladı.
     Görüntü yönetmeni Metin Dağ, sinemaseverlerin ilgisinden memnun olduğunu belirterek, İlgiden gayet memnunum. İzleyicilerin sorularıyla katkıda bulunması da hoştu ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER