19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali -Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz, Devir filmini yönetmen Derviş Zaim ve amatör oyuncularla birlikte izledi


ADANA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivalinin 14 finalistinin arasında yer alan Devir filmini yönetmen Derviş Zaim ve amatör oyuncularla birlikte izledi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, usta yönetmen Derviş Zaimin merakla beklenen son filmi Devir, 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivalinde sinemaseverlerle buluştu.
     Zaimin, hem senaryosunu yazdığı hem de kamera arkasına geçtiği Devir filminin galası, 19. Uluslararası Altın koza Film Festivali kapsamında, Cinemaximum Salonunda gerçekleştirildi.
     Filmin ilk gösterimini Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yönetmen Derviş Zaim ve amatör oyuncularla birlikte izledi.
     Gösterimin ardından usta yönetmen, oyuncular ve teknik ekiple birlikte sahneye çıkan Aldırmaz, filmin muhteşem olduğunu, emeği geçenleri kutladığını kaydetti.
     Derviş Zaim de, sinemaseverlerin sorularını yanıtladı. Zaim, daha önce yaptığı filmlerde net bir senaryo oluşturulduğunu, ancak Devirde senaryonun olmadığını belirtti.
     Çekim günü karşılaşılan her şeyin doğaçlama haliyle filme aktarıldığını ifade eden Zaim, Filmi oluşturdum, film de beni oluşturdu dedi.
     Hazır bir senaryo olmadan Burdurun Hasanpaşa köyünde çekilen filmde, oyuncu kadrosunda hiçbir profesyonel oyuncu bulunmuyor. Başrollerini yöreden insanların oynadığı film, çekildiği bölgenin geleneksel çoban yarışmasını konu ediniyor.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER