19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali -Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Kısa Film Yarışması sonuçlandı -Ulusal Öğrenci Filmleri yarışması kurmaca dalında Kapı, canlandırmada Tersyüz, deneys


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 19. düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Kısa Film Yarışması sonuçlandı.
     Festival Kısa Film Koordinatörü Hilmi Etikan, Hilton Otelde düzenlen basın toplantısında, öğrenci filmleri yarışmasının çok uzun zamandır festivalin ayrılmaz bir parçası haline geldiğini söyledi.
     Yarışmaya sadece sinema eğitimi alan öğrencilerin başvurabildiğini anlatan Etikan, bu yıl 170e yakın filmin başvuruda bulunduğunu, bunlardan 35inin jüri önüne çıkmaya değer bulunduğunu ifade etti.
     Ulusal Öğrenci Filmleri jürisinde yer alan Yönetmen Veli Kahraman ise birbirinden güzel filmler izlediklerini belirterek, Seçim yapmak bizim için hiç de kolay olmadı. Buradaki tüm jüri arkadaşlarımın deneyimleri ve birikimi ile hakkaniyetli bir seçim yapmaya çalıştık. Ödül alamayan arkadaşlar kendi filmlerini değersiz görmemeliler, öyle olmadığını da biliyoruz dedi.
     Yönetmen Türkan Derya da, yoğun bir süreçten geçerek karar verdikleri bildirerek, Çok etkilendiğimiz ne güzel yeni sinemacılar geliyor dediğimiz filmler izledik. Umarım herkes verdiği emeğin karşılığını alacaktır. Ama buraya katılmak, bu cesareti göstermek, yarışmak bence geleceğe dair bir adım diye konuştu.
     Açıklaman sonuçlara göre, kurmaca dalında En İyi Film Ödülünü Mersin Üniversitesinden Nazire Taşın yönettiği Kapı filmi, canlandırma dalında En İyi Film Ödülünü Anadolu Üniversitesinden Tuğçe Özdemirin yönettiği Tersyüz filmi, deneysel dalda İstanbul Bilgi Üniversitesinden Oğuzhan Akalının yönettiği Kafes filmi, belgesel dalında ise Yaşar Üniversitesinden Zeynep Oralın yönettiği Ben, Sen, O... ile Erciyes Üniversitesinden Halil Aygünün yönettiği Dom adlı filmler aldı.
     Sonuçların açıklanmasının ardından Belgesel Dalında ödül kazanan Zeynep Oral heyecandan gözyaşlarını tutamadı.
     Yarışmada her dört dalda En iyi Film seçilen esere 7 bin 500 lira ödül verilirken, finale kalan her film için 500 liralık gösterim bedeli ödendiği öğrenildi.
    
     -Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Kısa Film Yarışması
    
     Hilmi Etikan, öğrenci filmlerinin yanı sıra festivalde uluslararası alana adım atarak Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması düzenlediklerini de söyledi.
     Amaçlarının festivali uluslararası platforma açmak olduğunu dile getiren Etikan, genç sinemacıları Adana ile tanıştırmak istediklerini ifade etti.
     Etikan, Akdeniz ülkelerindeki kısa film yönetmenlerinin katılabildiği filmlerin kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel olmak üzere dört kategoride değerlendirildiğini anlatarak, Bu yıl yarışmaya değişik ülkelerden 467 film başvurdu. Bunlardan 64ü yarışmaya hak kazandı dedi.
     Etikan, yarışmanın jürisinde Fransa Marsilya Film Festivalinden Anaele Bourguignon, İtalyadan film yönetmeni ve yapımcı David Maria Putort, Estonyadan canlandırma film yönetmeni Priit Tender, Yunanistan Greek Film Center Kısa Film Bölümünden Paola Starakis ve Türkiyeden Devin Özgür Çınarın yer aldığını hatırlattı.
     Açıklaman sonuçlara göre, belgesel dalında En İyi Kısa Fim Ödülünü İspanyadan Alfonso Moral ve Roser Corellanın yönettiği Makine İnsan, canlandırma dalında İtalyadan Donato Sansonenin yönettiği Buzlu Çikolata Faresi adlı film aldı. Aynı dalda Juri Özel Ödülünü ise yarışmaya Tunustan katılan ve yönetmenliğini Nadia Raisin yaptığı Gözlükler filmi aldı.
     Deneysel dalında ise En İyi Film Ödülünü Türkiyeden Abdurrahman Önerin yönettiği Buhar filmi, aynı dalda Juri Özel Ödülünü ise yarışmaya yine Türkiyeden katılan ve yönetmenliğini Armağan Pekkayanın yaptığı Kaynak A.B.D adlı film aldı.
     Kurmaca dalında ise En İyi Film Ödülü yarışmaya İsrailden katılan, yönetmenliğini Helli Hardynin yaptığı İstersen Babama Sor adlı kısa film aldı.
     Yarışmada her dalda en iyi filmin 10 bin lira ile ödüllendirildiği öğrenildi.
     Ödüllerin düzenlenecek törenle sahiplerine verileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER