2 bin 400 yıllık tarihi mekanda

2 bin 400 yıllık tarihi mekanda konser -Avusturyalı Capella Leopoldina topluluğu Karsanat Barok Müzik Festivali kapsamında 2 bin 400 yıllık Halikarnas Mozelesinin bulunduğu tarihi mekanda konser verdi (Fotoğraflı-Görüntülü


MUĞLA (A.A) - Avusturyalı Capella Leopoldina topluluğu, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Karsanat Barok Müzik Festivali kapsamında yaklaşık 2 bin 400 yıllık Halikarnas Mozelesinin bulunduğu tarihi mekanda konser verdi.
     Karya Kültür ve Sanat Derneği (KARSANAT) tarafından, Bodrum Belediyesinin himayesinde düzenlenen festival kapsamında sahneye çıkan Capella Leopoldina topluluğu, besteciler Haendel, Bach ve Telemannın eserlerini seslendirdi.
     İzleyicilerin, antik mekana konulan sandalyelere oturarak izlediği konser beğeni topladı.
     KARSANAT Derneği Başkanı Gülderen Erdoğmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, antik dönemin 7 harikasından biri olan Halikarnas Mozelesinde ilk defa bir festival gerçekleştirildiğini söyledi.
     Festivalin ilkini Stratonikeia Antik Kentinde, ikincisini ise geçen yıl Bodrum Kalesi orta avlusunda düzenlediklerini belirten Erdoğmuş, Bu yıl da mozelede düzenliyoruz. Tamamen harabelerin içinde çok güzel bir atmosfer. Halikarnas Mozelesini tanıtımını yapmaktan dolayı da çok mutluyuz dedi.
     İzleyicilerden Ethem Ogan ise Türkiyenin markalarından olan Halikarnas Mozelesinde düzenlenen konserin görsel açıdan mükemmel olduğunu dile getirdi.
     Karsanat Barok Müzik Festivali kapsamında 22 Eylülde Karya Türk Müziği Topluluğu ve solist Özge Eyüpoğlu, 23 Eylüldeki kapanış konserinde ise Karya Barok Topluluğu solistleri ile İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları sahne alacak.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 2 bin 400 yıllık tarihi mekanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER