2. Adana Uluslararası Hava Oyunları Festivaline

2. Adana Uluslararası Hava Oyunları Festivaline doğru -Festival 17-19 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek


ADANA (A.A) - Türkiyede, çok hafif motorlu hava araçları sınıfında düzenlenen ilk hava oyunları festivali özelliği taşıdığı belirtilen Adana Uluslararası Hava Oyunları Festivalinin ikincisi 17-19 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.
     Festival Komite Başkanı Fırat Hayri Çeliköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivali Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Sarıçam ve Yüreğir Belediyeleri ile Çukurova Üniversitesinin destekleriyle düzenlediklerini söyledi.
     İlkini geçen yıl düzenledikleri festivalin ikincisini gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çeliköz, amaçlarının havacılığı tanıtarak, sevdirmek olduğunu ifade etti.
     İklim ve meteorolojik anlamda Türkiyede havacılık faaliyetinin en iyi şekilde gerçekleştirilebileceği kentin Adana olduğunu anlatan Çeliköz, şunları kaydetti:
     "Çok hafif motorlu hava araçları sınıfında Türkiyede ilkini Adanada gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Hava Oyunları Festivalinin ikincisi için hazırlıklarımız aralıksız sürüyor. Festivale yurt içi ve yurt dışından 80ın üzerinde pilot, paraşütçü ve motorlu hava aracının katılmasını bekliyoruz. İkincisini organize ettiğimiz festival kapsamında çok hafif motorlu hava araçları olan Ultralight, Microlight ve Gyroplanelerin yanı sıra akrobasi uçuş gösterisi, serbest paraşüt atlayışları, sıcak hava balonu, paramotor, R/C Model, yamaç paraşütü gibi sportif havacılık gösterileri yer alacak."
     Çeliköz, Almanyadan festivale katılan paraşütçülerin "windsuit" olarak adlandırılan özel kıyafetler ile yapacağı serbest paraşüt atlayışlarının Adanada bir ilk olacağını belirtti.
     Etkinliklere Türk Hava Kurumunun da destek verdiğini bildiren Çeliköz, 17-19 Mayıs tarihlerinde Kelaynak Havacılık Kulübü uçuş pistinde gerçekleştirilecek festivalin, havacılık sporunun gelişmesine olumlu katkılar sağladığı gibi kente de büyük etkilerinin olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber 2. Adana Uluslararası Hava Oyunları Festivaline Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER