2. Ulusal İsrail Sazanı Yarışması

2. Ulusal İsrail Sazanı Yarışması -Eşmede düzenlenen ve 24 saat süren yarışmada, toplam 387 kilogram İsrail sazanı türü balık yakalandı


UŞAK (A.A) - Eşme ilçesi Üçpınarlar göletinde 2. Ulusal İsrail Sazanı Yakalama Yarışması düzenlendi.
     Olta Balıkçılığı Federasyonunun, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi işbirliğinde düzenlediği yarışmaya katılan 100 takım, 24 saat süren yarışma sonucunda toplam 387 kilogram balık yakaladı.
     Yarışmayı izleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, orman içi suların balıklandırılması, istilacı türlerle mücadele, sportif balıkçılığın geliştirilmesi konusunda üniversitelerle işbirliğine hazır olduklarını belirterek, mevcut ilişkilerin geliştirilmesi ve etkin bir iletişim sağlanması gerektiğini söyledi.
     Olta Balıkçığı Federasyonu Başkanı İsmail Atalay da organizasyonla su alanlarının istilacı bir tür olan İsrail sazanından temizlenmesinin amaçlandığını kaydetti. Yarışmaya çeşitli illerden katılım olduğunu belirten Atalay, yarışmanın piknik havasında geçtiğini ifade etti.
     Yarışmada, Serkan Erbil ve Erhan Dumruldan oluşan takım, tuttukları 32 kilo 500 gram balıklarla birinci oldu. Temel Kolay ve Adnan Çanakçıoğlu 22 kilo 880 gram balık tutarak ikinci, Yasin Sarıgül ve Ömer Cengiz de 20 kilo 370 gram balık tutarak üçüncü oldu.
     (AK-HLL-EHK)
<< Önceki Haber 2. Ulusal İsrail Sazanı Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER