2. Uluslararası Antalya Gitar Festivali

2. Uluslararası Antalya Gitar Festivali -Festival, dünyaca ünlü sanatçıların konserlerinin yanı sıra atölye ve söyleşilerle devam ediyor


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Uluslararası Gitar Festivali, dünyaca ünlü sanatçıların konserlerinin yanı sıra atölyeler ve söyleşilerle devam ediyor.
     Festivalin üçüncü gününde Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) Kültür Neden Gereklidir başlıklı panel düzenlendi. Panelin başkanlığını Başkent Üniversitesinden Prof. Dr. Ertuğrul Bayraktar yaptı. Aynı zamanda festivalin sanat danışmanlığını yapan Türkiyenin dünyaca ünlü gitaristi Prof. Dr. Ahmet Kanneci ve ressam Prof. Dr. Adnan Turani de panele konuşmacı olarak katıldı.
     Prof. Dr. Ahmet Kanneci, panelde yaptığı konuşmada, belediyelerin görevinin sadece altyapı yapmak olmadığını, kültüre sahip çıkmak, bunu geliştirmenin de görevleri arasında olması gerektiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı kültürel etkinliklerine yönelik eleştirilere katılmadığını, Büyükşehir Belediyesinin bu eleştirileri hak etmediğini söyledi.
     Kanneci, Antalya Büyükşehir Belediyesinin kültüre yaptığı yatırımlar eleştiri konusu olmuş. Sokak ağzıyla belediye lay lay lom yapıyor diyorlar. Bu eleştiriyi yapanları da bu panele davet ettik, ama hiçbiri gelmedi. Cevap dahi vermediler. Bu son derece kültürsüz bir davranıştır. Belediyelerin görevi sadece altyapı yapmak değildir. Kültüre sahip çıkmak onu geliştirmek de belediyelerin görevidir dedi.
     Prof. Dr. Adnan Turani ise sanatın bugün nerede olduğunu görebilmek için insanlık tarihine göz atmak gerektiğini ifade ederek, sanatın gelişimini tarihsel dönemleriyle dinleyenlere aktardı.
     Prof. Dr. Ertuğrul Bayraktar da fırtınalı havaya rağmen festival etkinliklerini ilgiyle izleyen Antalyalıları kutladı. Bayraktar, rahatsızlığı nedeniyle festivale katılamayan müzik eğitimcisi, yazar Ahmet Sayın gönderdiği mesajı okudu.
     Antalya denildiğinde akla güneş ve tatil geldiğini anlatan Bayraktar, Ama artık Antalya için bir kültür kenti deniyor. Bunda yerel yönetimlerin kültüre yaptığı yatırımların büyük payı var. Katkısı olan herkesi yürekten kutluyorum diye konuştu.
     Panelin ardından festival konserleri kapsamında Litvanyalı genç gitarist Anna Likhacheva sahne aldı. Kötü hava koşulları nedeniyle uçağı uzun süre rötar yapan Likhacheva, konsere bir saat kala AKMye ulaşabildi. Yolculuk sırasında valizini kaybeden genç sanatçı, bu yüzden günlük kıyafetiyle sahneye çıkmak zorunda kaldı.
     2. Uluslararası Antalya Gitar Festivali, 16 Şubat Cumartesi gününe kadar çeşitli etkinliklerle ücretsiz olarak devam edecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 2. Uluslararası Antalya Gitar Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER