2. Uluslararası Sakarya Open Karate Turnuvası

2. Uluslararası Sakarya Open Karate Turnuvası -Turnuvaya Azerbaycan, Almanya, İsviçre, Irak ve Bosna Hersekin de aralarında bulunduğu 20 ülkeden bin 400 sporcu katılacak


SAKARYA (A.A) - 2. Uluslararası Sakarya Open Karate Turnuvası, 21 Haziranda başlayacak.
     Adapazarı ilçesindeki bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Salih Koşu, 21 ve 24 Haziran tarihleri arasında yapılacak turnuvanın kent açısından çok önemli olduğunu belirterek, turnuvaların şehirdeki hareketliliği arttırdığını söyledi.
     Turnuvanın uluslararası düzeyde olduğunu ifade eden Koşu, Katılım açısından şuan kesinleşmiş 15 ülke var ama 20 civarında olacağı tahmin ediliyor. Sporcuların yanında seyircileri de hesaba katarsak şehirde büyük bir sosyal hareketlilik olacak. Otellerden tutun da esnaflara, iş merkezlerine kadar pek çok kesimin bu işten kazançlı çıkacağını düşünüyorum. Bu tür turnuvaların sayısını arttırmamız lazım, bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz dedi.
     Son yıllarda kentteki spor tesislerinin sayısında ciddi artışlar olduğuna işaret eden Koşu, 5 bin seyirci kapasiteli spor salonunun inşaatının devam ettiğini hatırlatarak, inşaatın tamamlanmasıyla çok daha büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacaklarını bildirdi.
     Karate Federasyonu Asbaşkanı Meydan Kobaş ise herkesin organizasyona katkı sağlamaya çalıştığını kaydederek, turnuvayı gelenekselleştirmeyi planladıklarını söyledi.
     21 Haziran ve 24 Haziran tarihleri arasında Atatürk Spor Salonunda düzenlenecek turnuvaya Azerbaycan, Almanya, Gürcistan, Rusya, Ukrayna, Ermenistan, Bulgaristan, Fas, Cezayir, Tunus, İran, İsviçre, Irak, Türkmenistan, Kırgızistan,Makedonya, Kosova, Sırbistan, Bosna Hersek ve Türkiyeden bin 400 sporcu katılacak.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 2. Uluslararası Sakarya Open Karate Turnuvası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER