2012 Akdeniz Oyunlarına doğru

2012 Akdeniz Oyunlarına doğru -Gençlik ve Sor Bakanı Kılıç: -2013te yapılacak Akdeniz Oyunlarının açılış seremonisine tesislerin yetişeceği yönündeki kanaatim devam ediyor


MERSİN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2013te yapılacak Akdeniz Oyunlarının açılış seremonisine tesislerin yetişeceği yönündeki kanaatim devam ediyor dedi.
     Beraberindeki gazetecilerle merkez Yenişehir ilçesinde inşaatı süren stadyum alanında incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Kılıç, yaptığı açıklamada, Akdeniz Oyunları çerçevesinde kentte yapımı süren tesislerin, gerek altyapı gerek üstyapı anlamındaki çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.
     Kılıç, inşaatlarla ilgili şu an için herhangi bir sıkıntının bulunmadığını belirterek, 2013te yapılacak Akdeniz Oyunlarının açılış seremonisine tesislerin yetişeceği yönündeki kanaatim devam ediyor dedi.
     Stadyumun yapılacağı alanda Ulaştırma Bakanlığı ile ortak çalışma yürüttüklerini dile getiren Bakan Kılıç, şunları kaydetti:
     Mersin Stadyumu otoban bağlantısı olmayan bir yerde inşa ediliyor. Eş zamanlı olarak Mersin Stadyumunun otoban bağlantılarını gerçekleştirmek üzere Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğümüz hummalı bir çalışma yürütüyor. Bu anlamda kendi bakanlık çalışanlarımın yanı sıra, Ulaştırma Bakanlığı personeli ve sayın Bakan Binali Yıldırıma teşekkür ederim. Bana göre çalışmalara sorunsuz şekilde devam ediliyor. Fakat bugün gelişimizle birlikte haberdar olduğumuz, işçilerin bazı sorunları var. Hükümet temsilcisi olma hassasiyetiyle, birazdan işçilerin yanına geçeceğiz. Onların da sıkıntılarını dinleyeceğiz. Varsa bir problem, çözümüne katkı vermeye çalışacağız. Çünkü inancımız gereği, işçi haklarının zamanında ödenmesi katı talimatımızdır. Para problemi olmayan bu işin çalışanlarına vaktinde ve dakikasında hak edişlerinin ödenmesi gerekiyor. Dolayısıyla büyütülmesi gereken bir konu olduğu kanaatinde değilim. Burada da zaten işçilerimizle görüşüp konuşacağız.
     Kılıç, son bir kaç ay içerisinde tesis inşaatlarında büyük değişikliklerin olduğunu belirterek, Özellikle son 2-3 ay içerisinde bu inşaatları görmeye gelenler, ne değişikliklerin olduğuna bugün şahit olabilirler. Aslında bunun en iyi örneği bir önceki ziyaretimde de stadyuma beraber geldiğimiz basın mensubu arkadaşlardır diye konuştu.
    
     -İşçilerin sıkıntısı-
    
     Bakan Kılıç, tesisteki incelemelerin ardından ilgili şirketlerden alacaklarını tahsil edemediklerini iddia eden işçilerle görüştü. Kılıç, burada işçilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:
     Ben yaşadığınız sıkıntıları dün gece duydum. Dosyanızı önüme alıp, incelemeye başladım. Çözümü için gerekeni yapacağımdan en ufak bir endişeniz olmasın. Bugüne kadar birikmiş olan alacaklarınız, yani 1 Eylül tarihine kadar bütün alacaklar, önümüzdeki hafta içerisinde tamamı sizlere ödenmiş olacak. Mersin Valimiz de yanımda. O, konunun takipçisi olacak. Ben de gerekli bilgiyi kendisinden alacağım. Bundan hiçbir tereddütünüz olmasın. En ufak bir tereddüt istemiyorum. Daha önce de bu şantiyeyi ziyaret ettim, sizlerle görüştüm. Bugün de geldim, sizlerle görüştüm. Allah kaza bela vermesin, sizlerin yanındayım. Ödemelerinizin en kısa sürede gerçekleşeceğini sizlere beyan ediyorum. Önceden bu işler nasıl yapılıyordu biliyorsunuz. Eskiden bir yerde sorun varsa, siyasetçiler oraya gitmezdi. o eski dönemler bitti. Bundan sonraki süreçte valimiz her hafta sizleri ziyaret edecek. Sorunlarınızın olup olmadığını görüşecek. Ama sizden tek ricam var; bu önemli işi başarabilmemiz için öğlen yemeğinizi yer yemez işinizin başına dönün.
     Kılıç, daha sonra işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Olimpik yüzme havuzunun inşaatını da gezen Kılıç, havuzun inşaatının yüzde 55 oranında tamamlandığını belirterek, Akdeniz Oyunlarına 6 bin sporcu katılacak. Katılımcı sporcu sayısını göz önüne aldığımızda Londra Olimpiyatları ile Paralimpik Olimpiyatlar arasındaki büyüklüğe sahip bir organizasyon olacak. Bu açından herkes bu bilinçle üzerine düşen görevi yapsın diye konuştu.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 2012 Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER