2012 Dostluk ve Barış Rallisi

2012 Dostluk ve Barış Rallisi -Ralli kapsamında gerçekleştirilen Boğazkale Sfenksine Selam özel etabında, dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi


ÇORUM (A.A) - Dünyanın sayılı macera rallilerinden sayılan, 2012 Allgau-Orient Dostluk ve Barış Rallisinin Boğazkale Sfenksine Selam özel etabında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi.
     14 ülkeden 111 takım, 355 araç ve 666 sporcunun katıldığı 2012 Dostluk ve Barış Rallisinin Boğazkale Sfenksine Selam adlı özel etabı Hitit Başkenti Hattuşa surlarından başlayarak Çorum Müzesinde sona erdi.
     Yarışmanın Boğazkale Sfenksine Selam adlı özel etabını tamamlayan Silberfeil Karowone takımı birinci olurken, Back to the Roods ikinci, Glockenstupfer takımı ise üçüncü oldu.
     Renkli otomobilleriyle 57 kilometrelik eski Hitit yollarını içinde bulunduran parkurdan geçen katılımcılar, 96 yıl sonra Almanyadan Çoruma getirilen Boğazkale Sfenksinin yanı sıra Yazılıkaya ve Alacahöyük ören yerlerini fotoğrafladılar.
     Çorum Müzesinde buluşan katılımcılar, burada düzenlenen etkinliklere katıldı.
     Gitarist Osman Taşçının müze bahçesinde sunduğu gitar resitalini dinleyen katılımcılar, daha sonra halk oyunları ekiplerinin gösterilerine katılarak, halay çekti.
     Yarışmada dereceye giren takımlara çeşitli ödüller veren Çorum Valisi Nurullah Çakır, amacı kültürler arası iletişimi arttırmak olan böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
     Projenin Türkiye Sorumlusu Nadir Serin ise, Almanyadan yola çıkan rallinin özel etabının Çorumda gerçekleştirildiğini söyledi.
     Katılımcıların Hitit Başkenti Hattuşada yağmurun da etkisiyle zorlu bir parkurdan geçtiklerini belirten Serin, tüm katılımcıların güzergah boyunca eğlenceli vakit geçirdiğini kaydetti.
     Ödül töreninin ardından şehir merkezinde biraraya gelen katılımcılar, saat kulesinden verilen startla Samsuna hareket etti.
     (ESM-MKU-MTE)
<< Önceki Haber 2012 Dostluk ve Barış Rallisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER